23 Απρ 2013

Ο Καπερνάρος προσφεύγει κατά του Μαρκογιαννάκη

Ερώτημα προς το Επιστημονικό Συμβούλιο της βουλής κατέθεσε ο Βασίλης Καπερνάρος ζητώντας να αποφανθεί για την στάση του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής Χρήστου Μαρκογιαννάκη μετά την άρνηση του Γιώργου Παπανδρέου να προσέλθει να καταθέσει....

"Με ερώτημα που κατέθεσα σήμερα  (Α.Π.:1364/23-4-2013) προς το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής των Ελλήνων , ζητώ την απόφανσή του για τον τρόπο που λειτούργησε ο πρόεδρος της προκαταρκτικής επιτροπής κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης μετά την άρνηση του πρώην Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου να εμφανισθεί ως μάρτυρας", τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής.
"Ζητώ να γίνει γνωστό αν ήταν ορθή η απόφαση του κ. Μαρκογιαννάκη να μην εκδώσει ένταλμα βίαιης προσαγωγή του πρώην Πρωθυπουργού ενώπιον της επιτροπής, δεδομένου ότι το άρθρο 156 παρ. 3 και 4 του Κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων, όταν αποφασίζεται η σύσταση Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, αυτή (η Επιτροπή) έχει όλες τις αρμοδιότητες του εισαγγελέα πλημμελειοδικών, όταν αυτός διενεργεί προκαταρκτική εξέταση. Βάσει του συγκεκριμένου άρθρου, ο κ. Μαρκογιαννάκης ήταν υποχρεωμένος να διατάξει τη βίαια προσαγωγή του μάρτυρα" επισημαίνει ο κ. Καπερνάρος και προσθέτει: "Παρά ταύτα, ο κ. Μαρκογιαννάκης προτίμησε να θέσει το ζήτημα σε ψηφοφορία, στηριζόμενος προφανώς στους εκπροσώπους της τρικομματικής πλειοψηφίας".
Πηγή:http://www.enikos.gr