4 Απρ 2013

Τώρα θα μας πάρουν τα χωράφια και τα σπίτια!

Γραφει ο  Χρήστος Μπεχλιβάνος .
ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ νωρίτερα η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και Κουβέλη πανηγύρισε εκ νέου το χαράτσι στα ακίνητα που θα επιβληθεί και φέτος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Οι λεονταρισμοί του Κουβέλη πήγαν για άλλη μία φορά περίπατο, ενώ ο Βενιζέλος δήλωσε πως...
«πρέπει να θωρακίσουμε, σε σχέση με την κρίση στην Κύπρο, όχι μόνο το τραπεζικό σύστημα, που το έχουμε πετύχει, αλλά και την ελληνική πραγματική οικονομία». Ξορκίζουν τα χαράτσια με τη δοκιμασία της Κύπρου. Οι αποτυχημένοι που με τις πολιτικές τους και τις τακτικές τους χρεοκόπησαν τη χώρα προσπαθούν να παρατείνουν τη διάρκεια της κυβέρνησης, όπως γινόταν και με την αποτυχημένη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, βυθίζοντας τη χώρα μας διαρκώς σε μεγαλύτερη ύφεση και αιματηρές θυσίες.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, οι τρεις αρχηγοί της συγκυβέρνησης του Μνημονίου, που πήραν τη σκυτάλη από την χρεοκοπημένη κυβέρνηση Παπανδρέου, δεν κορόιδεψαν τον ελληνικό λαό μόνο προεκλογικά. Εξακολουθούν να τον κοροϊδεύουν καθημερινά χαϊδεύοντας τα αυτιά της τρόικας και της Καγκελαρίου Μέρκελ.
«ΣΤΟ ΒΙΩΜΑ της Ελλάδος αντιτάσσεται το βίωμα της Κύπρου κι ο Έλληνας πολίτης μπορεί να σκεφτεί τι ζει, αλλά και τι απέφυγε. Και βεβαίως, αυτή την κυβέρνηση θέλουμε εμείς να την βοηθήσουμε, όσο μπορούμε, για να αποδώσει έργο. Αυτά είναι θέματα ύπαρξης και λειτουργίας που αφορούν τα κόμματα και τους αρχηγούς των κομμάτων» δήλωσε εξερχόμενος του Μαξίμου ο Βαγγέλης Βενιζέλος.
Ο υπηρέτης του Μνημονίου, μαζί με πολλούς βουλευτές της τρικομματικής κυβέρνησης, ανάμεσά τους και Λαρισαίους, καθημερινά όπου σταθούν κι όπου βρεθούν, υπενθυμίζουν στον ελληνικό λαό το βίωμα της Κύπρου. Ούτε ίχνος ντροπής. Κρύβουν όλη την ανεπάρκεια και αποτελεσματικότητά τους πίσω από χειρότερες συνταγές και πίσω από τις πιο εξευτελιστικές πολιτικές αποφάσεις, όπως του Αναστασιάδη στη Μεγαλόνησο.
ΟΛΑ τα άλλα δεν έχουν καμία αξία για Σαμαρά, Κουβέλη και Βενιζέλο. Ότι η ανάκαμψη δεν θα ρθεί ούτε στη διάρκεια της τρικομματικής κυβέρνησης ούτε που τους ενδιαφέρει. Εκπληρώνουν τις επιταγές της τρόικας με ότι έχει απομείνει. Πρώτα πήραν τα λεφτά των Ελλήνων και τώρα και με το …φόβο της Κύπρου επιβάλλοντας  νέα αβάσταχτα χαράτσια και ασήκωτη φορολόγηση σε κινητά και ακίνητα σε όλη τη χώρα θα μας πάρουν τα χωράφια και τα σπίτια. Και οι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα πανηγυρίζουν για την επιτυχή εφαρμογή της συνταγής της τρόικας!
Η ΚΡΙΣΗ θέλει ηγέτες κι όχι υποτελείς της τρόικας…