3 Απρ 2013

Ανέστειλαν την απεργία οι Εργαζόμενοι στις Ταχυμεταφορές

Στη χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση του, το Δ.Σ. του σωματείου των Εργαζομένων στις "Ταχυνεταφορές ΕΛΤΑ Α.Ε.", αποφάσισε να αναστείλει την 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που είχε εξαγγείλει για αύριο και μεθαύριο.

Διαβάστε  παρακάτω ένα σχετικό, με την παραίτηση του ....
κ. Μεσοχωρίτη από την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας, δημοσίευμα από το www.euro2day.gr:

Ταχυμεταφορές: Έρχεται ξεκαθάρισμα στον κλάδο

της Μάρως Τσαντήλα
Περίπου δύο μήνες άντεξε στο τιμόνι της εταιρείας Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ, της θυγατρικής των Ελληνικών Ταχυδρομείων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Ορέστης Μεσοχωρίτης, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του, αποχωρώντας από την εταιρεία με αιχμές για την στάση της μητρικής αλλά και ομάδας συνδικαλιστών του χώρου.

«Η αξιοπρέπεια μου και η λογική δεν μου επιτρέπουν να συνδιοικώ με συνδικαλιστές και εγώ να αναλαμβάνω το βάρος» τόνισε ο κ. Μεσοχωρίτης απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους της εταιρείας.

Οι Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθώς η εταιρεία, η οποία είχε εμφανίσει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό το 2011, έκλεισε την προηγούμενη χρονιά με ζημιές της τάξης των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.

Κατά την διάρκεια της σύντομης παραμονής του στην ηγεσία της εταιρείας ο κ. Μεσοχωρίτης επιχείρησε οικονομικό συμμάζεμα και, όπως αναφέρουν πληροφορίες, με κινήσεις που προώθησε πέτυχε να εξοικονομηθούν ποσά της τάξης του 1 εκατομμυρίων ευρώ από περιστολή των εξόδων και μη ανανέωση συμβάσεων ωστόσο τα προβλήματα που υπήρξαν φαίνεται ότι δεν επέτρεψαν την παραμονή του στις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ.

Από την πλευρά των εργαζομένων στην εταιρεία επισημαίνεται η ανάγκη ενσωμάτωσής της με τα ΕΛΤΑ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές δυσλειτουργίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η εταιρεία.