25 Απρ 2013

Οι μεγάλες ανεπτυγμένες ταχυδρομικές εταιρίες χρησιμοποιούν και εκσυγχρονίζουν τον ιδιόκτητο στόλο οχημάτων τους. Τα ΕΛΤΑ απαξιώνουν τον δικό τους και ετοιμάζονται να επιλέξουν leasing!!! Τυχαίο;; Δεν νομίζω...

Η FedEx επιτυγχάνει το στόχο αποδοτικότητας καυσίμων στα παλιά οχήματα 
Το 2008, η FedEx έθεσε τον πρώτο -στην αγορά μεταφορών των ΗΠΑ- στόχο για αποτελεσματική διαχείριση των καυσίμων, με τη δέσμευση για βελτίωση της συνολικής απόδοσης των καυσίμων στο στόλο οχημάτων της FedEx Express παγκοσμίως κατά ....
20% έως το 2020, σε σχέση με την απόδοση  του 2005. Λιγότερο από πέντε χρόνια μετά, η FedEx Express έχει ξεπεράσει το στόχο αυτό με ποσοστό πάνω από 22%  συνολικής βελτίωσης στην οικονομία καυσίμου για τα οχήματά της.

Την ίδια στιγμή, η Orbit Couriers, θυγατρική του Ομίλου ΟΡΦΕΑΣ ΒΕΪΝΟΓΛΟΥ και επίσημη αντιπρόσωπος της FedEx στην Ελλάδα, έχει από το 2012 ολοκληρώσει ένα αντίστοιχο πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευθύνης, με την ενσωμάτωση αερίου καυσίμου σε όλα τα οχήματα που χρησιμοποιούνται για τις ταχυμεταφορές της FedEx στην Ελλάδα.

Επιπλέον, η FedEx ανακοινώνει έναν αναθεωρημένο, πιο επιθετικό στόχο που συνεχίζει να κινητοποιεί τη μεγαλύτερη εταιρεία ταχυμεταφορών στον κόσμο προς έναν περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο. Η FedEx Express, μονάδα της FedEx Corp, έχει θέσει ένα νέο στόχο για 30% βελτίωση της αποδοτικότητας των καυσίμων στο στόλο των οχημάτων της παγκοσμίως μέχρι το 2020, αντιπροσωπεύοντας μία αύξηση κατά 50% σε σχέση με τον αρχικό στόχο.

Η αναθεώρηση αυτή αντανακλά την ανακοίνωση της εταιρείας το 2012 να αυξήσει στόχο που σχετίζεται με τις εκπομπές ρύπων από τα αεροσκάφη της παγκοσμίως, από 20% σε 30% μέχρι το 2020.

«Οι σημερινές ανακοινώσεις αποτελούν ορόσημο, όχι μόνο για τη FedEx Express και τις προσπάθειες αειφορίας μας, αλλά για ολόκληρο τον κλάδο μεταφορών», δήλωσε ο Mitch Jackson, αντιπρόεδρος Περιβαλλοντικών Υποθέσεων και Βιώσιμης Ανάπτυξης της FedEx. «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τις τεχνολογικές βελτιώσεις, πέραν της αποδεδειγμένης δέσμευσης της ομάδας της FedEx σε όλο τον κόσμο, που μας επέτρεψαν να μειώσουμε την επίδρασή μας στο περιβάλλον και στις τοπικές κοινότητες που εξυπηρετούμε, διατηρώντας παράλληλα την υπεροχή στην εξυπηρέτηση των πελατών. "

Ακολουθώντας τους δρόμους των προηγμένων τεχνολογιών, στρατολογώντας μια ποικιλία από έμπειρους κατασκευαστές και βελτιστοποιώντας τις λειτουργίες των οχημάτων, η FedEx Express ήταν σε θέση να βελτιώσει την αποδοτικότητα των καυσίμων του στόλου των οχημάτων της με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι αναμενόταν. H FedEx Express έχει δει το μεγαλύτερο αντίκτυπο στη συνολική απόδοση καυσίμου από τη στρατηγική της συνταίριαξης του σωστού οχήματος για κάθε διαδρομή. Η πρωτοβουλία αυτή, όχι μόνο επιτάχυνε την πρόοδο προς τον στόχο της αποδοτικότητας των καυσίμων, αλλά ταυτόχρονα είχε και σημαντική οικονομική και περιβαλλοντική απόδοση. Η FedEx Express αναμένει να εξοικονομήσει περίπου 20 εκατομμύρια γαλόνια καυσίμων το τρέχον έτος, μέσω των προσπαθειών για την αύξηση της αποδοτικότητας των καυσίμων των οχημάτων.

"Η FedEx Express ακολουθεί μια στρατηγική τριών επιπέδων για τη βελτίωση της αποδοτικότητας των καυσίμων του στόλου της: Μείωση, Αντικατάσταση και Καινοτομία», δήλωσε ο Dennis Beal, παγκόσμιος αντιπρόεδρος οχημάτων της FedEx Express. "Αυτή η ολιστική προσέγγιση για τη διαχείριση του στόλου μάς επιτρέπει να αναπτύξουμε τεχνολογίες για το μέλλον, ενώ ταυτόχρονα μεγιστοποιούμε την απόδοση από τα συμβατικά οχήματα που χρησιμοποιούνται σήμερα».

Η σημαντική αυτή πρόοδος της εταιρείας προς το στόχο της αποδοτικότητας των καυσίμων είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς πρωτοβουλιών:

  • Μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους του 2013, η FedEx Express θα έχει αυξήσει το στόλο των οχημάτων προηγμένης εναλλακτικής ενέργειας, συμπεριλαμβάνοντας ένα σύνολο από 360 υβριδικά-ηλεκτρικά και 200 ηλεκτρικά οχήματα. Μέχρι σήμερα, τα εν λόγω οχήματα έχουν διανύσει περισσότερα από 15 εκατομμύρια μίλια στην υπηρεσία εσόδων.
  • Η FedEx Express έχει επιταχύνει τις προσπάθειές της για τη διατήρηση των καυσίμων μέσω της αγοράς οχημάτων με σωστό μέγεθος κινητήρα, όπως τα φορτηγάκια Sprinter που κατασκευάζονται από τη Mercedes-Benz. H FedEx έχει σήμερα περισσότερα από 10.000 τέτοια οχήματα στην κυκλοφορία, που αποτελούν περισσότερο από 35% του στόλου της για παραλαβή/παράδοση στις ΗΠΑ. Κάθε φορτηγάκι τύπου Sprinter είναι περίπου 70 έως 100% πιο αποδοτικό από το πρωτότυπο φορτηγό που αντικαθιστά.
  • Από το 2011, η FedEx Express έχει ενσωματώσει σχεδόν 200 σύνθετου τύπου οχήματα Reach στον παγκόσμιο στόλο της. Επιπροσθέτως, 200 από αυτά τα οχήματα θα προστεθούν στο στόλο μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους του 2013. Ο χαμηλότερος σχεδιασμός βάρους, μαζί με τον κινητήρα, επιτρέπει μείωση 35% στην κατανάλωση καυσίμου στα περισσότερα συμβατικά φορτηγάκια.

Περίπου το 35% των diesel οχημάτων παραλαβής/παράδοσης της FedEx Express έχει ήδη μετατραπεί σε μοντέλο αποδοτικότερης και καθαρότερης εκπομπής ρύπων που συμμορφώνεται με τα πρότυπα για τις εκπομπές diesel 2010 της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ.

Η FedEx Express δεν είναι μόνη στην προσπάθειά της να αυξήσει τη συνολική αποδοτικότητα των καυσίμων. Η FedEx Freight και η FedEx Ground δοκιμάζουν σήμερα τις νέες τεχνολογίες, αλλά και την εφαρμογή καινοτομιών και τροποποιήσεων στα οχήματα για τη βελτίωση της αποδοτικότητας των καυσίμων του στόλου της.

  • Τον Νοέμβριο του 2012, η FedEx Freight ξεκίνησε μια δοκιμή beta δύο νέων ελκυστήρων κινητήρα με δυνατότητες καθαρότερςη καύσης που χρησιμοποιούν μόνο υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG). Η μηχανή προ-παραγωγής που χρησιμοποιείται στους νέους ελκυστήρες πρόκειται να κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση αργότερα το 2013 - και είναι σήμερα η μόνη μηχανή αποκλειστικά φυσικού αερίου που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του μεγέθους και της δύναμης των φορτηγών Κλάσης 8.
  • Η FedEx Ground δοκιμάζει αυτή τη στιγμή υβριδικά και υδραυλικά οχήματα μεταφοράς δεμάτων για τις τοπικές διαδρομές παράδοσης στις ΗΠΑ.  Τα υδραυλικά, υβριδικά συστήματα αυτών των οχημάτων αξιοποιούν ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα που εξαλείφει την περιττή λειτουργία του κινητήρα, εξοικονομώντας με αυτόν τον τρόπο καύσιμα και μειώνοντας τη φθορά του κινητήρα έως και 50%.
Πηγή: metaforespress.gr