18 Μαΐ 2013

Σαμαράς: Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα - Βίζα 5ετούς παραμονής για όσους επενδύσουν σε ακίνητα πάνω από 250.000€

- Η Ελλάδα εφαρμόζει γιγαντιαίο πρόγραμμα 28 αποκρατικοποιήσεων, είπε από τη Σανγκάη ο Αντώνης Σαμαράς
- Πωλούνται λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι και ακίνητα!
- «Η Ελλάδα γράφει το δικό της... success story, το grexit είναι νεκρό» είπε
- Για δεύτερη φορά αναφέρθηκε στη τρικομματική κύβερνηση
- Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κίνα, αύριο θα βρίσκεται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν
- Αποθέωση Σαμαρά από τη γερμανική Bild: Από πρωθυπουργός της χρεοκοπίας, νικητής

Κάλεσμα στους Κινέζους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα και να «χαράξουν» τον νέο δρόμο του μεταξιού απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα επιχειρηματικού φόρουμ που διοργάνωσε στη Σανγκάι το Invest in Greece.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις αποκρατικοποιήσεις που «τρέχει» η κυβέρνηση του και τόνισε πως η Ελλάδα εφαρμόζει ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα 28 αποκρατικοποιήσεων που αφορά λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηροδρόμους και ακίνητα.

Αρνήθηκε όμως πως η κυβέρνηση «ξεπουλάει» τα... ασημικά της χώρας. Το πρόγραμμα δεν αντιμετωπίζεται ως μια πώληση των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, αλλά ως ένα κλειδί για την επαναφορά της αξιοπιστίας της χώρας και την αντιμετώπισή της ως έναν διεθνή επενδυτικό προορισμό, είπε.

Η πολιτική και κοινωνική σταθερότητα στην Ελλάδα είναι εξασφαλισμένη, επεσήμανε ο πρωθυπουργός, που μίλησε και πάλι για το success story της Ελλάδας.
«Όσοι επένδυαν στην αποτυχία της Ελλάδας απογοητεύτηκαν. Μαχόμαστε και κερδίζουμε την μάχη, δεν υπάρχει άλλη λύση για εμάς. Η Ελλάδα γράφει το δικό της success story, το grexit είναι νεκρό».

«Η πολιτική και οικονομική σταθερότητα είναι εξασφαλισμένη, η κυβέρνηση των τριών κομμάτων είναι συμπαγής, τα τρία κόμματα απέδειξαν ότι μπορούν να συνεργαστούν», τόνισε και αναφέρθηκε στις «θετικές εκθέσεις της ΕΕ για την ελληνική οικονομία πιστοποιούν ότι υπάρχει σταθερό έδαφος για ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών. Το τραπεζικό σύστημα θα ανακεφαλαιοποιηθεί. Προχωρούμε τις δομικές αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις, ένας νέος νόμος περί επενδύσεων δημιουργεί one shop stop και ευνοεί την έναρξη νέων επιχειρήσεων και την επιχειρηματική δραστηριότητα».

Τόνισε ότι, στους Κινέζους που θα επενδύσουν πάνω από 250.000 ευρώ σε ακίνητα θα δίνεται βίζα πενταετούς παραμονής στη χώρα, χωρίς άλλες προϋποθέσεις.

«Η ελληνική οικονομία γίνεται εξωστρεφής και σχεδιάζουμε στρατηγική εξαγωγών. Παράλληλα είναι σε εξέλιξη πρόγραμμα 28 μεγάλων αποκρατικοποιήσεων. Αλλάζουμε την Ελλάδα και τη βάζουμε στον διεθνή χάρτη των ελκυστικών προορισμών για επενδύσεις», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στη θέση της Ελλάδας στην ΕΕ, που μπορεί να την καταστήσει πύλη για τη διοχέτευση των κινεζικών προϊόντων. «Ο κόσμος μας αλλάζει, η Κίνα εξάγει σε όλο τον κόσμο, η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πύλη για την προώθηση των κινεζικών προϊόντων στην Ευρώπη», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα αναπτύσσεται και στην Κίνα, φέροντας σαν παράδειγμα τα Folie-folie. Σημείωσε, ακόμα, ότι μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Κίνας αναπτύσσονται περισσότερα πεδία επιχειρηματικότητας.

Η Ελλάδα είναι η πρώτη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο ενώ περισσότερα από 100 ελληνικά πλοία χτίζονται τώρα στα ναυπηγεία της Κίνας, επανέλαβε ο πρωθυπουργός, ενώ κάλεσε περισσότερους Κινέζους να επισκεφθούν τη χώρα μας, λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι ελκυστικός προορισμός.
Επίσης, αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στα ελληνικά προϊόντα -τρόφιμα, ποτά κ.α.- τα οποία, όπως είπε, είναι συνώνυμα της ποιότητας και οι εισαγωγές μπορούν να συνεχιστούν και σε άλλα προϊόντα πέρα από τα ακτινίδια.

Κλείνοντας ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε για την υποδοχή και τη φιλοξενία του, από τις κινεζικές αρχές.
«Η Σανγκάη είναι από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου και μητρόπολη της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας. Με την επίσκεψή μου ήλθα κοντά στην κινέζικη κουλτούρα και πολιτισμό που θυμίζει τη συνεισφορά της χώρας στον παγκόσμιο πολιτισμό. Οι Έλληνες σεβόμαστε και νιώθουμε κοντά στον πολιτισμό της Κίνας. Σωκράτης και Κομφούκιος έζησαν περίπου την ίδια εποχή. Ο Κομφούκιος δίδαξε τον δρόμο της Σοφίας ο Σωκράτης της Αρετής. Εμείς να φτιάξουμε τον δικό μας δρόμο, της συνεργασίας. Η Ελλάδα και η Κίνα είναι έτοιμες να συνεργαστούν πιο στενά».

Πηγή:http://www.newsit.gr