13 Μαΐ 2013

Μη μιλάς ! ! ! Επιστρατεύεσαι . . .



σκίτσο: www.alfavita.gr
Του ταξινόμου

Eπιστρατεύονται λοιπόν και οι καθηγητές και μάλιστα προληπτικά
Ποιος έχει σειρά; 
Μα όποιος φωνάξει, όποιος διεκδικήσει, όποιος αμφισβητήσει τη σοφία και τα επιτεύγματα των μνημονίων. 
Όποιος δεν μπορεί να κατανοήσει τον αγώνα των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, για παραμονή πάση θυσία στο ΕΥΡΩ έστω και αν δεν έχει ...
κανένα στην τσέπη του, αν χρωστάει στην εφορία, στην ΔΕΗ, στην ΕΥΔΑΠ, στην τράπεζα για το στεγαστικό και κινδυνεύει  με πλειστηριασμό.

Όποιος δεν παρακολουθεί με την δέουσα προσοχή τους ντελάληδες της τρόικα, τα αναμορφωτήρια των οκτώ και ανήκει στο “βραδυπορούν” τμήμα της  κοινωνίας, όπως το χαρακτηρίζει ο Γραμματέας της ΝΔ. Αυτός τουλάχιστον κατάλαβε το λάθος του όταν δεν ψήφισε τα μνημόνια και “μετανόησε”.


Η  κυβέρνηση έχει επιλέξει συνειδητά έναν πρωτόγνωρο αυταρχικό τρόπο  διακυβέρνησης. Νόμος και τάξη το κυρίαρχο σύνθημά της. Το φανερώνει ο τρόπος που νομοθετεί, το επιβεβαιώνει η φάμπρικα της επίταξης όσων απεργούν.

Η τρομοκράτηση των εργαζομένων, η ποινικοποίηση των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης είναι η πολιτική της. Όποιος αγωνίζεται είναι εχθρός και επιστρατεύεται εν ονόματι της κοινωνίας. Το ένιωσαν οι βολεμένοι των συγκοινωνιών, όσο και οι προνομιούχοι ναυτεργάτες.  Το κατάλαβαν καλά οι αγρότες, οι φοιτητές ,οι πανεπιστημιακοί, οι συνταξιούχοι, οι φαρμακοποιοί  κτλ.


Το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση προς όλους τους εργαζόμενους είναι ξεκάθαρο θα δουλεύετε  με όσα λεφτά θέλουν οι εργοδότες, θα σας τα δίνουν όποτε θέλουν και όποιος διαμαρτύρεται, θα επιστρατεύεται
Πυγμή και καταστολή απέναντι σε όποιον αγωνίζεται και διεκδικεί, άφωνη όμως και υποτακτική απέναντι στην τρόικα, τους τοκογλύφους δανειστές και τους εργοδότες. 
Ονειρεύονται να επιβάλλουν ένα απέραντο κοινωνικό νεκροταφείο, κανείς να μην  μιλά, κανείς να μην αντιστέκεται. Να μην υπάρχουν ατομικά ,κοινωνικά και εργατικά δικαιώματα. 
Μια ειδική οικονομική  ζώνη με εξαθλιωμένους εργαζόμενους και ασυδοσία για το κεφάλαιο. Αυτό    είναι  το πείραμα  που εφαρμόζεται εδώ και τρία χρόνια.


Είναι όμως βαθειά νυχτωμένοι. Η ταξική  πάλη δεν καταργείται με νόμους. Είναι κοινωνική  ανάγκη που πηγάζει από την αντίθεση κεφαλαίου και εργασίας.

Όσο υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί, όσο διευρύνονται οι κοινωνικές ανισότητες, θα εντείνονται οι αγώνες και θα αποκτήσουν τέτοια κοινωνική δυναμική που θα σαρώσουν τα πειράματά τους.

Ας μην πανηγυρίζουν ΝΔ ,ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και όλο το συνονθύλευμα των νεοφιλελεύθερων. 
Η όποια νίκη τους είναι πρόσκαιρη. Αυτό έχει δείξει η ιστορία.