8 Μαΐ 2013

Κατατίθεται άμεσα το ν/σ κατά του ρατσισμού

Κατατίθεται άμεσα το ν/σ κατά του ρατσισμού
Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να κατατεθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο κατά των φαινομένων του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός ....
Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης.
Σύμφωνα με τον υπουργό, το νομοθέτημα, που επιβάλει ποινικές κυρώσεις εναντίον εκείνων που δημόσια προκαλούν ρατσιστικού χαρακτήρα βιαιοπραγίες, είναι κατά βάση έτοιμο.
«Το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, με εξαίρεση ενός κόμματος, πλέον είναι ώριμο να υπερασπιστεί νέες ρυθμίσεις που θα προβλέπουν μια νέα ποινική αντιμετώπιση -το θέμα δεν εξαντλείται φυσικά στην ποινική αντιμετώπιση- συμπεριφορών με ένα νεοναζιστικό πρόσημο», τόνισε ο υπουργός.
Σημείωσε επίσης ότι με το νομοσχέδιο αναζητούνται λύσεις στα προβλήματα που δημιουργούνται από τη συμπεριφορά βουλευτών κομμάτων, έτσι ώστε, όπως είπε, «να είναι υψηλή η αποτελεσματική η λειτουργία του κοινοβουλίου, αλλά και να υπάρχουν και συνέπειες για όσους παραβιάζουν το νόμο, τον κανονισμό, τη λειτουργικότητα του κοινοβουλίου και εκπέμπουν προς τα έξω μια θεσμική απαξία».
Πηγή: sofokleousin.gr