15 Μαΐ 2013

«Καμία απόφαση» για τα αγροτεμάχια

«Καμία απόφαση» για τα αγροτεμάχια
Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί για φορολόγηση αγροτεμαχίων ή αγροτικών εκτάσεων, ξεκαθαρίζουν κυβερνητικές πηγές με αφορμή το μπαράζ σχετικών δημοσιευμάτων.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η διακομματική επιτροπή για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων προσανατολίζεται σε φορολόγηση των αγροτεμαχίων με 10 έως 13 ευρώ το στρέμμα.Στόχος της διακομματικής ....
επιτροπής είναι τα έσοδα να φτάσουν τα 700 με 800 εκατομμύρια ευρώ. 
Τα αγροτεμάχια δεν θα έχουν όλα την ίδια μεταχείριση, καθώς θα προβλεφθούν ειδικοί συντελεστές απομείωσης ανάλογα με την καλλιέργεια και την τοποθεσία τους, χωρίς να έχει αποφασιστεί ακόμα εάν θα υπάρξει και ειδική κλίμακα ή θα ισχύσει η κλίμακα για τα αστικά ακίνητα.
Ειδικά όσον αφορά στους κατ' επάγγελμα αγρότες, θα προβλεφθούν ειδικοί συντελεστές, αλλά με στρεμματικό όριο, με στόχο την περαιτέρω ελάφρυνσή τους.
Από τον Ενιαίο Φόρο αναζητούνται 3 με 3,1 δισεκατομμύρια ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι από την κλίμακα φορολόγησης των αστικών ακινήτων αναμένονται έως και 700 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω από το αρχικό σενάριο. Όμως, δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα η πρόβλεψη αφορολογήτου, για την οποία επιμένουν το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά.
Την ίδια ώρα υπογράφηκε και η Απόφαση για τον τρόπο καταβολής, τις εξαιρέσεις και τις απαλλαγές από το Έκτακτο Τέλος Ακινήτων του 2013, χωρίς να προβλέπεται, επί του παρόντος, ευνοϊκότερη μεταχείριση όσων βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.
Πηγή: sofokleousin.gr