9 Μαΐ 2013

Ωραιοποιούν σκόπιμα την κακή εικόνα της Ελλάδας

Μια μαγική ωραιοποιημένη εικόνα για την Ελλάδα επιχειρούν από κοινού Βερολίνο – Αθήνα να παρουσιάσουν τις τελευταίες ημέρες με πλήθος δημοσιευμάτων και ειδικές εκθέσεις με στόχο να αναπτερώσουν το πεσμένο ηθικό των ....
ταλαίπωρων γηγενών. Παρά το γεγονός ότι οι επίσημοι αριθμοί της Ελληνικής οικονομίας αποτυπώνουν καταστροφική εικόνα: έξι χρόνια ύφεσης, χιλιάδες καταστήματα κλειστά, ένας στους τέσσερις Έλληνες άνεργος και το χρέος να παραμένει απαγορευτικά υψηλό. 
Συντονισμένα και με στρατηγική επιχειρείται να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι πλησιάζουμε στο τέλος, ότι οι «θυσίες δεν πάνε χαμένες» και το ότι το φως στο τούνελ αρχίζει να φαίνεται. Μας παρουσιάζουν μάλιστα ως ενθαρρυντικά μηνύματα, την σταθερή πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και ότι οι Έλληνες δεν ξεσηκώνονται από την δυσβάσταχτη λιτότητα και τα χαράτσια!
Oι δανειστές «πανηγυρίζουν» ότι πρόσφατα η κυβέρνηση κατάφερε να περάσει χωρίς κανένα πρόβλημα ένα νόμο που προβλέπει απολύσεις στο δημόσιο! Επίσης κατά την άποψή τους το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται επειδή, επιτέλους τα ασημικά βγαίνουν στο… σφυρί! Η ελληνική οικονομία βρίσκεται στην εντατική και η συνταγή που έχει δώσει το Βερολίνο είναι «ψυχολογική υποστήριξη»!
Η Άνγκελα Μέρκελ δεν λέει ψέματα όταν υποστηρίζει ότι «θα χρειαστεί να περάσουν χρόνια για να ξεπεραστεί η κρίση» και επισημαίνει ότι οι μεταρρυθμίσεις έχουν ορίζοντα ετών και ότι θα περάσει καιρός μέχρις ότου μειωθεί η ανεργία και το οικονομικό επίπεδο επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα. Η αλήθεια είναι αυτή και χειρότερη, το πρόγραμμα που ακολουθούμε τα τελευταία τρία χρόνια έχει οδηγήσει σε αποτελέσματα τραγικά για την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Σε έκθεσή του το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ εκτιμά ότι το 2012 σχεδόν 4 εκ. Έλληνες (3,9 εκ.για την ακρίβεια) βρέθηκαν κάτω από το όριο της φτώχειας, όταν μόλις έναν χρόνο πριν ήταν 3,1 εκ. Αυξήθηκαν δηλαδή περισσότερο από 20% σε διάστημα ενός έτους! Μέσα σε μια τετραετία, από το 2010 έως το2013, οι μισθωτοί έχουν χάσει το 50% του εισοδήματος τους, ενώ αυξάνονται συνεχώς τα φορολογικά τους βάρη. Η ύφεση κατά το 2009-2012 μείωσε σωρευτικά το ΑΕΠ κατά 25% και η ανεργία κατά την ίδια περίοδο τριπλασιάστηκε (1.200.000 άτομα, 2012) και συνεχίζει ακάθεκτη το 2013…
Αυτή τη δημοσιονομική προσαρμογή πανηγυρίζουν οι δανειστές και κάποιες ξένες εφημερίδες… 
Η κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει ακόμα ένα αξιόπιστο εθνικό σχέδιο ανάπτυξης. Οι αποκρατικοποιήσεις δεν έχουν αναπτυξιακό σχεδιασμό αλλά ταμειακό για τη μείωση του χρέους.  Ποιοι είναι τελικά οι πολυδιαφημισμένοι μοχλοί ανάπτυξης που θα στηριχθεί η Ελλάδα για έξοδο από την κρίση;
Πηγή: sofokleousin.gr