3 Μαΐ 2013

Η ανεργία των νέων



Γράφει ο Χρήστος Μπούφης
Με αφορμή την απόλυση κάποιων νέων παιδιών από την Εταιρεία ΕΛΤΑ Courier  - λίγες μέρες πριν από το Πάσχα - με κριτήρια που μόνο αυτοί που έδωσαν τα ονόματά τους γνωρίζουν  - Θέλω να στείλω ένα μήνυμα  προς πάσα κατεύθυνση.
Βλέποντας την αδικία και μη μπορώντας να κάνω ....
τίποτα αισθάνομαι ντροπή που ζω σε μια χώρα σαν την Ελλάδα  - όπου η Κοινωνική  Δικαιοσύνη και η Ανθρώπινη αξιοπρέπεια  εξαρτάται από μερικούς ανίκανους γραφειοκράτες - για να μην πω από κάποιους αλήτες.
Άλλωστε η Αλητεία θεωρείται πλέον συστατικό στοιχείο του Ελληνικού Συστήματος  - της Κοινωνίας μας …
Θέλω να ξέρουν πως  - Η Ανεργία που μαστίζει την Χώρα μας και προπαντός  τους νέους  -  τα  παιδιά μας  -   είναι μια έκφραση ηθικής καταδίκης μιας Κοινωνίας που επιχειρεί διαλογή της ανθρώπινης αξίας ως χρήσιμης ή άχρηστης και ταπεινώνει με την απαράδεκτη αυτή αποδοκιμασία τον άνθρωπο  - τους νέους  - τα παιδιά μας Είναι ένα δείγμα κοινωνικής χρεοκοπίας  - αφού η οργανωμένη ανθρώπινη συμβίωση αδυνατεί να διασφαλίσει στα μέλη της τα μέσα για την επιβίωσή τους. Είναι προπαντός οικονομικό αποτέλεσμα προκρούστειας….  λογικής -  αφού για λόγους συνδεόμενους προς τη δομή της Κοινωνικής οργάνωσης εκτοπίζει από την παραγωγική και αναπτυξιακή διαδικασία τον άνθρωπο - τον αδρανοποιεί ή τον απαξιώνει…..

Προσωπικά - Ντρέπομαι να πω ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ όταν όλα αυτά συμβαίνουν γύρω μου. 

ΖΗΤΩ ΤΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ …. 
Και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΝΕΛΙΑ…..

Χρήστος Μπούφης
ένας ιδιόμορφος ονειροπόλος σε δράση
και όχι
ένας μάρτυρας σε αναμονή