11 Μαΐ 2013

H ΟΛΜΕ ζητεί από ΑΔΕΔΥ κάλυψη με απεργία στις 17 Ιουνίου

Οι εκπαιδευτικοί εξετάζουν τον χρόνο αποστολής του εξωδίκου κοινοποίησης της απεργίας προς το υπ. Παιδείας, αφού η παραλαβή του θα ξεκινήσει την διαδικασία επιστράτευσης για να διεξαχθούν οι Πανελλαδικές.
Την προκήρυξη απεργίας για όλο το...
Δημόσιο στην πρεμιέρα των Πανελλαδικών την Παρασκευή 17 Μαίου ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΟΛΜΕ από την ΑΔΕΔΥ.
Η εξέλιξη προέκυψε στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, η οποία ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου, και στην οποία εξετάστηκαν οι επόμενες κινήσεις των εκπαιδευτικών.
Προφανώς οι εκπαιδευτικοί επιδιώκουν γενικότερη κάλυψη από την τριτοβάθμια συνομοσπονδία των εργαζομένων στο Δημόσιο, ώστε να ισχυροποιήσουν την θέση τους.
Στην ίδια λογική, μελετήθηκε ο χρόνος, στον οποίο θα στείλουν το εξώδικο για την κοινοποίηση της απεργίας στο υπουργείο Παιδείας, καθώς η παραλαβή του θα σημάνει τη διαδικασία επιστράτευσης.
Άλλες πληροφορίες θέλουν την ΟΛΜΕ να σχεδιάζει να κινηθεί νομικά προσβάλλοντας την απόφαση για επιστράτευση, που -όπως λέει – βασίζεται σε άρθρο του Συντάγματος για θεομηνίες (άρθρο 22 παρ. 4 του Συντάγματος).
Το άρθρο αυτό αναφέρει
΅Οποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας απαγορεύεται. Ειδικοί νόμοι ρυθμίζουν τα σχετικά με την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών σε περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης ή για την αντιμετώπιση αναγκών της άμυνας της Χώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από θεομηνία ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, καθώς και τα σχετικά με την προσφορά προσωπικής εργασίας στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για την ικανοποίηση τοπικών αναγκών.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, τα φύλλα πορείας θα τυπωθούν στο Διόφαντο (πρώην ΟΕΔΒ).
Το υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίζει την επιστράτευση ως μία πολιτική απόφαση και βασίζεται στο άρθρο 22 παρ. 4 του Συντάγματος που περιγράφει επιστράτευση λόγω έκτακτης ανάγκης. Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου στο γραφείο του και είναι σε συνεχή επαφή με τους στενούς του συνεργάτες και εμπλεκόμενους υπουργούς για το ζήτημα, εξετάζοντας παράλληλα και θέματα που άπτονται της επίσκεψής του στην Κίνα.
πληροφορίες από: kathimerini.gr