25 Ιουλ 2013

Σε 48ωρη απεργία οι Εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ Ηρακλείου

Τελικά οι Συνάδελφοι στα ΕΛΤΑ του νομού Ηρακλείου έκαναν πράξη την απειλή τους. Το Σωματείο τους αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις - 48ωρη απεργία για σήμερα και αύριο - αφού τα αιτήματα τους δεν ικανοποιήθηκαν από τη Διοίκηση του ....
Οργανισμού. 
Το μεγάλο πρόβλημα των Συναδέλφων στο Ηράκλειο είναι η έλλειψη προσωπικού, που είναι από τις μεγαλύτερες σε σχέση με τους άλλους νομούς της χώρας.
Την απεργία των Συναδέλφων στο Ηράκλειο στηρίζει το Εργατικό Κέντρο της πόλης με εξώδικο που απέστειλε.
Διαβάστε αναλυτικά την εξώδικη δήλωση:



Του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΤΑ Νομού Ηρακλείου, που εδρεύει στο Νομό Ηρακλείου Κρήτης και εκπροσωπείται νόμιμα.



ΚΑΤΑ

Του ΝΠΙΔ με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Απελλού αρ. 1 και εκπροσωπείται νόμιμα από το Διευθύνοντα Σύμβουλο αυτού, κ. Μελαχροινό Κωστή



Κοινοποίηση :

1.     Υπουργείο Μεταφορών ,Υποδομών και Δικτύων που εδρεύει στον δήμο Παπάγου ,οδός Αναστάσεως 2 όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

2.     Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης , που εδρεύει στην Αθήνα , οδός Πειραιώς 40 όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

3.     Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών και με διακριτικό <<ΠΟΣΤ>>, που εδρεύει στην Αθήνα ,οδός Αριστοτέλους 11-15 ,όπως νόμιμα εκπροσωπείται.



ΕΝΩΠΙΟΝ

ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

……………………………………

Κύριοι

Επειδή δεν λάβαμε καμία  απάντηση σας στην << επιστολή-διαμαρτυρία >>του Σωματείου μας που από 25-06-2013 έχετε λάβει με την οποία σας εκθέταμε τα προβλήματα που υπάρχουν στο νομό μας , προτείνοντας σας  συγκεκριμένες λύσεις όπως παρακάτω  δηλαδή

  1. Άμεση πρόσληψη ΕΣ/ΟΧ προσωπικού με κάλυψη όλων των κενών τομέων διανομής και των κενών  στο  Κομβικού Κέντρου Διαλογής Ηρακλείου που εξυπηρετεί όλη την Κρήτη . Οι προσλήψεις ΕΣ/ΟΧ προσωπικού   ποσοστιαία να είναι τόσες όσο και η συμμετοχή της Κρήτης στα έσοδα της επιχείρησης.



  1. Περισσότερες εξόδους  στις μηχανές διαλογής στο Κέντρο Διαλογής  στο Κρυονέρι για το Κομβικό Κέντρο Διαλογής  Ηρακλείου ώστε η αφικνούμενη τυποποιημένη αλληλογραφία να είναι τουλάχιστον ταξινομημένη  κατά νομό .



  1. Εφόσον δεν υλοποιηθούν τα παραπάνω να μεταφερθεί το έργο του Κομβικού Κέντρου Διαλογής Ηρακλείου σε άλλη υπηρεσιακή μονάδα όπου εσείς κρίνεται και να γίνει Διαμετακομιστικός Σταθμός  Ηρακλείου.



  1. Άμεση υλοποίηση αιτήσεων μετάθεσης συναδέλφων που ενδιαφέρονται να μετατεθούν στο νομό μας .



Επειδή δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε να συνεχίζετε αυτή η τραγική κατάσταση σε βάρος των εργαζομένων του Νομού μας .



Αποφασίσαμε  

Την  προκήρυξη 48ωρης απεργίας την Πέμπτη και Παρασκευή 25 & 26 Ιουλίου 2013 στις Υπηρεσιακές Λειτουργίες του Νομού μας σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου μας στις 19 Ιουνίου 2013



Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα προς το ΝΠΙΔ με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Απελλού αρ. 1 και εκπροσωπείται νόμιμα από το Διευθύνοντα Σύμβουλο αυτού, κ. Μελαχροινό Κωστή , προς γνώση του και τις νόμιμες συνέπειες.

                                      Ηράκλειο, 17 Ιουλίου 2013

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ





ΦΛΥΤΖΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ     ΧΑΜΑΛΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ