8 Ιουλ 2013

"Yποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών το κλείσιμο του ΕΛΤΑ στον Έμπωνα"

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Έμπωνα εκφράζει την ανησυχία της για το ενδεχόμενο να κλείσει το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ που λειτουργεί στο χωριό  με έγγραφό της.
 ΘΕΜΑ: «ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ....
ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΈΜΠΩΝΑ»
Αξιότιμοι Κύριοι

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που αφορά την λειτουργία ταχυδρομικού πρακτορείου σε διάφορες περιοχές μεταξύ των οποίων και στον Έμπωνα, όπου ήδη λειτουργεί υποκατάστημα ΕΛΤΑ.

Το κλείσιμο του ταχυδρομικού γραφείου της περιοχής μας και η αντικατάσταση του με ταχυδρομικό πρακτορείο, θεωρούμε ότι κάθε άλλο παρά έχει στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού για την παροχή και πώληση υπηρεσιών και προϊόντων που να ικανοποιούν πλήρως τις ανάγκες των πελατών. Ίσως αυτό θα μπορούσε να ισχύει σε μια περιοχή που δεν λειτούργησε ποτέ ταχυδρομείο. Αλλά σε μια περιοχή όπως τη δική μας που είχαμε ταχυδρομικό γραφείο από τη δεκαετία του 1960, αυτό δεν συνεπάγεται ¨καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού¨, αλλά υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Θεωρούμε ότι λαμβάνεται αποφάσεις χωρίς να εξετάσετε τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και τις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού. Το υποκατάστημα που λειτουργεί σήμερα στην Δημοτική μας Κοινότητα, καλύπτει μια πολύ μεγάλη περιοχή στο νησί της Ρόδου. Εξυπηρετεί τα ορεινά και απομακρυσμένα χωριά Άγιος Ισίδωρος- Σιάννα- Μονόλιθος- Κρητηνία- Κάμειρος Σκάλα- Μανδρικό, που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, ενώ ο Έμπωνας κυρίως τη θερινή περίοδο δέχεται καθημερινά πλήθος επισκεπτών. Οι 400 περίπου συνταξιούχοι που εξυπηρετούνται σήμερα από το ταχυδρομείο και οι καταθέτες του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου, σίγουρα θα αναζητήσουν άλλες λύσεις, όπως τις τράπεζες, υποκατάστημα των οποίων πρόσφατα λειτουργεί στο χωριό μας. Και αυτό διότι και παλαιότερα δοκιμάστηκε η λειτουργία ταχυδρομικού πρακτορείου σε μικρότερο χωριό της Δημοτικής Ενότητας Αταβύρου, και δυστυχώς δεν απέδωσε και η ιδέα εγκαταλείφθηκε. Η καθημερινή κίνηση, τα εξυπηρετούμενα χωριά και οι χιλιομετρικές αποστάσεις, θεωρούμε ότι είναι πολύ μεγάλες για να καλυφθούν με τον απαιτούμενο ικανοποιητικό τρόπο από το ταχυδρομικό πρακτορείο, που απ΄όσο γνωρίζουμε το ενδιαφέρον και η ανταπόκριση των καταστηματαρχών στην πρόσκληση είναι περιορισμένα.

Εάν κλείσει το υποκατάστημα του Έμπωνα, το αμέσως κοντινότερο υποκατάστημα βρίσκεται στο Παραδείσι, σε απόσταση περίπου 40 χιλ. το οποίο είναι αδύνατον να ανταποκριθεί και στις ανάγκες της δικής μας περιοχής, εάν σκεφθεί κανείς τη γεωγραφική μας θέση και το δύσκολο οδικό δίκτυο. Εάν ο στόχος της υπηρεσίας σας είναι το οικονομικό κόστος, τότε σας καλούμε να αναλογιστείτε τον λόγο να διατηρείται τα υποκαταστήματα του Παραδεισίου, Κρεμαστής και Ιαλυσού τα οποία βρίσκονται σε ελάχιστες χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ τους και οι κάτοικοι των περιοχών εύκολα μπορούν να εξυπηρετηθούν από το αμέσως επόμενο. Ίσως το υποκατάστημα του Έμπωνα δεν παρουσιάζει την κίνηση των υποκαταστημάτων των παραπάνω περιοχών. Σκεφθείτε όμως, άνθρωποι δεν ζούνε μόνο στις πόλεις αλλά και στα χωριά που έχουν κάθε δικαίωμα να εξυπηρετούνται και να τους παρέχονται υπηρεσίες αναλόγου επιπέδου με των κατοίκων των αστικών περιοχών.

Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι δυστυχώς η απόφαση σας προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στην περιοχή μας και αγανάκτηση στους μόνιμους κάτοικους του χωριού μας που απογοητεύονται συνεχώς από την τάση για την υποβάθμιση των αγροτικών περιοχών. Διότι όσο και αν σας φαίνεται περίεργο συντελείται και εσείς στην καλλιέργεια των παραπάνω συναισθημάτων. Οι άνθρωποι δεν είναι μόνο αριθμοί και νούμερα κέρδους. Οι συγκριτικά με τις πόλεις λίγοι άνθρωποι της περιοχής μας, δικαιούνται να εξυπηρετούνται και να νιώθουν πάνω απ΄ όλα άνθρωποι.

Πραγματικά πιστεύουμε ότι η παραμονή του υποκαταστήματος στην περιοχή μας και η αναβάθμιση του με το μηχανογραφημένο σύστημα, θα λειτουργήσει όχι μόνο προς όφελος όλων μας, αλλά και προς όφελος των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Θεωρούμε χρέος μας να σας μεταφέρουμε και να σας κάνουμε γνωστά τα παραπάνω, και σας καλούμε να τα λάβετε σοβαρά υπόψη σας για τις μετέπειτα και περεταίρω αποφάσεις σας.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΜΑΣΤΡΟΣΑΒΒΑΚΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑ


Πηγή: tvkosmos.gr