6 Αυγ 2013

Ετοιμάζουν νέο οριζόντιο κούρεμα εως 4% στις συντάξεις

Μέσω ενεργοποίησης της "ρήτρας ύφεσης" του νόμου Λοβέρδου που τίθεται σε ισχύ από 1/1/2014

Ρήτρα ύφεσης απειλεί με νέα μείωση τις συντάξεις από το 2014 καθώς διάταξη - βόμβα του νόμου 3863/10 προβλέπει την αναπροσαρμογή των συντάξεων από τ 1/1/2014 ανάλογα με την εξέλιξη του ΑΕΠ και του δείκτη τιμών καταναλωτή του 2013...
Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, δεδομένου ....
ότι το 2013 προβλέπεται ύφεση 4,6% υπάρχει ορατός ο κίνδυνος νέων οριζόντιων μειώσεων στις συντάξεις από τη στιγμή που τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών αποφασίσουν να ενεργοποιήσουν αυτή τη διάταξη από 1/1/2014, όπως άλλωστε προβλέπει και ο νόμος 3863/10 στο άρθρο 11... Στην πράξη, με την εφαρμογή του άρθρο αυτού, θα υπάρξει το νομικό καθεστώς και χωρίς καμία άλλη παρέμβαση για μια μείωση της τάξης του 2% - 4% σε όλες τις συντάξεις,  κύριες και επικουρικές, ανεξάρτητα από τις αλλαγές που προετοιμάζει το υπ. Εργασίας για το φθινόπωρο.
Την ίδια ώρα οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση στοιβάζονται φθάνοντας ήδη τις 360.000 με αποτέλεσμα η αναμονή των ασφαλισμένων να φθάνει ως και τρία χρόνια (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ)
Εν τω μεταξύ στην ατζέντα του υπ. Εργασίας περιλαμβάνεται και πρόταση - σοκ από τους δανειστές για το θέμα της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών και την κάλυψη των απωλειών από έμμεση φορολογία και από τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας.
Η πρόταση προβλέπει την κατάργηση των εισφορών για τις επιχειρήσεις μέχρι ένα όριο μισθού και τον υπολογισμό τους από το όριο αυτό και πάνω.

Πηγή: newmoney.gr