3 Αυγ 2013

Η Λαγκάρντ οπλίζει την ελληνική βόμβα

Μπορεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να μην απασφάλισε τη βόμβα του ελληνικού χρέους στην αξξιολόγηση του Ιουλίου, η Ελλάδα όμως παραμένει σε ναρκοπέδιο, όπως επισημαίνει η Κριστίν λαγκάρντ. Η γενική διευθύντρια του Ταμείου επαναφέροντας...
το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους δήλωσε ότι “δεν βλέπω κανένα λόγο που οι ευρωπαίοι δεν θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην Ελλάδα”.
η τοποθέτηση της Κριστίν Λαγκάρντ απαντά σε παλαιότερες δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι η συμφωνία δεύτερης διάσωσης της Ελλάδας δεν περιλαμβάνει ρήτρα νέας μείωσης του ελληνικού χρέους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γερμανικές εκλογές είναι στις 22 Σεπτεμβρίου και η επόμενη αξιολόγηση της Ελλάδας ξεκινά στις 29 Σεπτεμβρίου, ενώ ο Πολ Τόμσεν έχει κατ επανάληψη δηλώσει ότι στην επόμενη επίσκεψη της τρόικας θα τεθεί το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
«Δεν έχω κανένα λόγο να πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην Ελλάδα», δήλωσε την Πέμπτη η γενκή διευθύντρια του ΔΝΤ. «Ποια θα είναι η μορφή αυτών των περαιτέρω μέτρων και της βοήθειας, θα συζητηθεί σίγουρα σε μεταγενέστερο στάδιο», επισήμανε η Κριστίν Λαγκάρντ.
Μεταξύ άλλων το ΔΝΤ αφήνει να εννοηθεί ότι θα πρέπει να υπάρξει διπλή παρέμβαση στο χρέος από τους ευρωπαίους εταίρους: μία άμεσα, η οποία θα πρέπει να συμφωνηθεί το Σεπτέμβριο, και μία σε πιο μακροπρόθεσμο πλάνο, η οποία και θα οδηγήσει σε χρέος σημαντικά χαμηλότερο από το 120% του ΑΕΠ.
Sofokleousin.GR