4 Αυγ 2013

Σαμαράς: Δεν θέλω πρόωρες εκλογές

Ο πρωθυπουργός τονίζει πως θα εξαντλήσει την τετραετία και θα επιδιώξει σταθερότητα στην κυβέρνηση συνεργασίας.
    
Τους στόχους της συγκυβέρνησης, μετά την αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς, έθεσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που επανέλαβε ότι δεν επιθυμεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
«Πρόωρες εκλογές ούτε θέλω, ούτε πρόκειται να επιδιώξω. Ωστόσο, το ότι δεν θέλω εκλογές δεν σημαίνει ότι θα ήμουν διατεθειμένος να δεχθώ οποιονδήποτε εκβιασμό από ....
οποιαδήποτε συμφέροντα. Διότι αν αντιληφθώ εκβιασμούς ή άλλου είδους πιέσεις, τότε προφανώς άλλοι θα έχουν τις ευθύνες για ό,τι συμβεί. Να το πω αλλιώς: Εγώ θέλω σταθερότητα και εξάντληση τετραετίας. Για το καλό του τόπου. Αλλά έχω και τα μάτια μου ανοικτά…», σημείωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στα Νέα.
Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε επίσης ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, προκειμένου να καλυφθεί κάποιο δημοσιονομικό κενό. «Δεν θα υπάρξουν νέα περιοριστικά μέτρα. Και οι συνθήκες φέτος θα είναι πολύ διαφορετικές. Επιπλέον, τώρα υπάρχουν οι προϋποθέσεις ανάκαμψης της οικονομίας η οποία εφόσον μένουμε στο σωστό δρόμο, δεν θα αργήσει».
Για το πρόγραμμα διαθεσιμότητας, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως αντιδρούν κυρίως οι βολεμένοι και όσοι κερδοσκοπούν πάνω στις αντιστάσεις των βολεμένων.
«Σε μια χώρα που βούλιαζε στα ελλείμματα και διέθετε έναν υπερδιογκωμένο δημόσιο τομέα, τελικά θα θέσουμε σε διαθεσιμότητα το 3,5% του συνολικού προσωπικού του δημοσίου, για αυτό συζητάμε» σημείωσε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι από το 3,5% μόνο το 2% θα απομακρυνθεί τελικά και θα αντικατασταθεί από νέους υπαλλήλους. Πηγή: efsyn.gr