Είναι σπάνιο να παραιτείται Έλληνας ....
αξιωματούχος για «ηθικούς λόγους», αναφέρει το άρθρο. Εξαίρεση αποτέλεσε ο Στέλιος Σταυρίδης, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ που αναγκάστηκε να παραιτηθεί στις 18 Αυγούστου. Το λάθος του ήταν να πετάξει με το ιδιωτικό τζετ του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, έναν από τους αγοραστές του 33% του ΟΠΑΠ.
Η αποπομπή του κ. Σταυρίδη, μέσα σε μόλις 13 μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του, ήταν άλλο ένα σημάδι των προβλημάτων που πλήττουν το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, σχολιάζει ο Economist. Η πολιτική είναι αμφιλεγόμενη και η κεντροδεξιά κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έχει πλειοψηφία μόνο πέντε εδρών.
Συνεχίζοντας, το δημοσίευμα αναφέρει πως το βασικό κόμμα της αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πως θα ακυρώσει όλες τις αποκρατικοποιήσεις. Σύμφωνα με τον Economist, «με τέτοιους ρυθμούς, δεν θα είναι δύσκολο». Ο αρχικός στόχος των διεθνών πιστωτών για έσοδα 50 δισ. δολαρίων από αποκρατικοποιήσεις έως το 2016 υποβαθμίστηκε στον πιο ρεαλιστικό στόχο των 15 δισ. ευρώ. Μόλις 5 δισ. ευρώ έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής, σημειώνει ο Economist κάνοντας ειδική αναφορά στην αποχώρηση της τελευταίας στιγμής της Gazprom από το διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ.
Τέλος, ο Economist σχολιάζει το σπάσιμο του ταμπού από τον Wolfgang Schaeuble, o οποίος παραδέχτηκε δημοσίως πως η Ελλάδα θα χρειαστεί και νέο πακέτο διάσωσης. «Είπε απλά το προφανές», λέει ο Economist.
Πηγή: capital.gr