27 Σεπ 2013

Συνεχίζουν τον αγώνα με… ανοιχτά σχολεία

Η απεργία των καθηγητών ανεστάλη και ασκούνται τώρα σε ηπιότερες μορφές πάλης

Με ανοιχτά σχολεία αλλά και ανοιχτό το μέτωπο της διαμαρτυρίας συνεχίζουν οι καθηγητές τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους. Το πέρασμα σε άλλες μορφές δράσης φαίνεται να προσδιορίζει την επόμενη φάση των ενεργειών του κλάδου, όπως διαγραφόταν χθες από την Ολομέλεια των προέδρων των ΕΛΜΕ, όπου όλες οι προτάσεις για απεργία είχαν δυναμική αλλά δεν συγκέντρωναν την απαιτούμενη ....
αυξημένη πλειοψηφία.

«Ο αγώνας μας θα έχει πολλές φάσεις» έλεγαν, χθες, συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ, παραπέμποντας στην εκ νέου σύγκληση της Ολομέλειας από την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάσταση για την οποία, πάντως, οι προτάσεις για μαχητική στάση προσδιορίζουν μια ισχυρή τάση, ακόμα, στον κλάδο των εκπαιδευτικών. Για τον λόγο αυτόν, η Ομοσπονδία δεν κλείνει, αντιθέτως κρατάει ανοιχτό και ευέλικτο το πλαίσιο της δράσης της. Οι προτάσεις για τη λήψη πρωτοβουλιών το επόμενο διάστημα θα αξιολογούνταν χθες, στην Ολομέλεια που ξεκίνησε από το πρωί και αργά το απόγευμα θα κατέληγε στις νέες μορφές δραστηριοποίησης.

Το μεσημέρι, η συνεδρίαση διεκόπη προκειμένου να συμμετάσχουν όλοι στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι προσφυγές του κλάδου κατά της διαθεσιμότητας. Η ΟΛΜΕ συγκεντρώνει υπογραφές προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία και σύντομα να προσφύγουν στο ΣτΕ. Σήμερα, το απόγευμα, στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών (Προπύλαια) διοργανώνεται μια μεγάλη κοινή εκδήλωση-συζήτηση για τα σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης από την ΟΛΜΕ, συλλόγους μελών ΔΕΠ και εργαζομένους στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ΕΜΠ.
Πηγή: efsyn.gr