7 Οκτ 2013

Φορολογικά γυμνάσια σε 125.654 ελεγχόμενους

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ... ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ
Σε αναμονή όσοι δικαιούνται επιστροφή, μέχρι να προσέλθουν στις εφορίες. Οι υπόλοιποι θα πληρώσουν, αλλά κινδυνεύουν με πρόστιμα
Σε δύο δόσεις θα πληρώσουν το φόρο εισοδήματος οι φορολογούμενοι που θα παραλάβουν τις επόμενες ημέρες τα εκκαθαριστικά της Εφορίας. Η νέα παρτίδα που αποστέλλει η Γενική Γραμματεία ....
Πληροφοριακών Συστημάτων θα έχει ημερομηνία βεβαίωσης του φόρου στις 30 Σεπτεμβρίου και ως εκ τούτου θα προβλέπει εξόφληση σε δύο δόσεις έως το τέλος του έτους.
 Ερχονται και νέα εκκαθαριστικά των δύο δόσεων Η νέα παρτίδα εκκαθαριστικών περιλαμβάνει όσους έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα τις δηλώσεις, αλλά και αυτούς που κλήθηκαν από την Εφορία να προσκομίσουν για έλεγχο τα δικαιολογητικά τους και ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.
Αντίθετα, γυμνάσια ετοιμάζεται να κάνει το υπουργείο Οικονομικών σε όσους κλήθηκαν από την Εφορία για επανέλεγχο των φορολογικών τους δηλώσεων και ακόμα δεν έχουν προσέλθει. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΓΓΔΕ θα βάλει στην αναμονή όλες τις φορολογικές δηλώσεις που δικαιούνται επιστροφή φόρου, μέχρι να προσέλθουν στις εφορίες με τα δικαιολογητικά τους.
Σε όσους έχουν το εκκαθαριστικό χρεωστικό, αυτό θα τους αποσταλεί κανονικά, ώστε να το πληρώσουν οι φορολογούμενοι.
Ωστόσο, γι' αυτούς ο έλεγχος θα συνεχιστεί, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με πρόστιμα και προσαυξήσεις.
Σύμφωνα με χθεσινά στοιχεία, η ΓΓΠΣ έχει αποστείλει σε 343.871 φορολογουμένους ειδοποιητήρια για επανέλεγχο, εκ των οποίων ακόμα δεν έχουν προσέλθει στις ΔΟΥ οι 125.654. 
Πηγή: enet.gr