26 Οκτ 2013

Καταργήθηκαν 249 προσωποπαγείς θέσεις στην ΥΠΑ. Ποιους επηρεάζει

Σοκ και στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Με ΦΕΚ που υπογράφει o υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, καταργούνται  249 οργανικές και ....
προσωποπαγείς θέσεις προσωπικού της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
Toυ Φώτη Φωτεινού
Aυτοί που πλήττονται ιδιαίτερα είναι οι πιλότοι και οι μηχανικοί της πρώην κρατικής Ολυμπιακής Αεροπορίας που μεταφέρθηκαν στην ΥΠΑ, έπειτα από την πώληση της εταιρείας. Οι 249 οδηγούνται σε καθεστώς διαθεσιμότητας για 8 μήνες, με το 75% του μισθού τους.
Από αυτούς, υπολογίζεται ότι 110 βρίσκονταν στην ΥΠΑ με άδεια άνευ αποδοχών (δούλευαν, δηλαδή, εκτός ΥΠΑ) και 90 με ανάκληση σύνταξης, οπότε το μέτρο φαίνεται ότι επηρεάζει, σε μεγάλο βαθμό, 49 άτομα, κυρίως τεχνικούς.
Συγκεκριμένα, οι θέσεις προσωποπαγείς / οργανικές θέσεις εργαζομένων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που καταργούνται έχουν ως εξής:
- ειδικότητα χειριστών αεροσκαφών,Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (24), Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (125), Δευτεροβάθμιας (30)
- ειδικότητα μηχανικών αεροσκαφών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (11), Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (33), Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (26).
Όπως σημειώνεται, «η φύση (οργανική ή προσωποπαγής), σε όσες περιπτώσεις δεν καταργείται το σύνολο των ως άνω θέσεων, θα προκύψει ύστερα από την αποτίμηση των προσόντων όλων των υπαλλήλων που υπηρετούν στις ανωτέρω ειδικότητες».
To ΦΕΚ επισυνάπτεται στο τέλος.

 
Πηγή: metaforespress.gr