22 Οκτ 2013

Την πόρτα της εξόδου δείχνει σε 623 εργαζόμενους η TNT Express Γαλλίας

Βάσω Βεγιάζη
Σε αναδιοργάνωση δραστηριοτήτων προχωρά η TNT Express στη Γαλλία, με περικοπές 623 θέσεων εργασίας και δημιουργία 256 νέων.
Η γαλλική TNT έχει ήδη προβεί σε λεπτομερή ....
ενημέρωση του συνδικάτου εργαζομένων, καθώς έχει σκοπό να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες, αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η κίνηση θα λειτουργήσει ως αντιστάθμισμα στα μειωμένα λειτουργικά κέρδη της γαλλικής θυγατρικής που επηρεάστηκαν από την οικονομική κρίση, τη συμπίεση τιμών της αγοράς και τη καταναλωτική στροφή σε φθηνότερα προϊόντα.
«Γνωρίζουμε ότι αυτό αποτελεί μια δυσάρεστη είδηση για τους εργαζομένους, αλλά είναι απαραίτητο να γίνει, ώστε να διασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης», δήλωσε ο François Baret, πρόεδρος της TNT Express Γαλλίας.
Η αναδιοργάνωση της TNT Express France αποτελεί μέρος ενός γενικότερου σχεδίου αναδιάρθρωσης, υπό τον τίτλο «Deliver!», που αποφασίστηκε τον περασμένο Μάρτιο, μετά την αποτυχία της UPS να εξαγοράσει τη μητρική εταιρεία.
Συνολικά, η μητρική ΤΝΤ ελπίζει να περικόψει κόστος 220 εκατ. ευρώ ετησίως, μέσω του «Deliver!», το οποίο όμως θα οδηγήσει σε απόλυση 4.000 εργαζομένων για τα επόμενα τρία χρόνια.
Πηγή: metaforespress.gr