8 Οκτ 2013

Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου η 9η Οκτωβρίου

Το 2012, σαράντα εκατομμύρια πελάτες επισκέφθηκαν το δίκτυο καταστημάτων και πρακτορείων ΕΛΤΑ, ενώ ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι και επιδοματούχοι εξυπηρετούνται κάθε μήνα από τον Οργανισμό, δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και διευθύνων...
σύμβουλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων Κωστής Μελαχροινός, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου.«Τα ΕΛΤΑ, πρόσθεσε ο κ. Μελαχροινός, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας παρέχοντας ουσιώδεις κοινωνικές και οικονομικές υπηρεσίες στους πολίτες και στις επιχειρήσεις, έχουν εκσυγχρονιστεί και διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο και στη νέα εποχή της απελευθερωμένης ταχυδρομικής αγοράς. Είναι η μόνη ελληνική επιχείρηση που έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον πελάτη και αυτή η εμπιστοσύνη που έχει αναπτυχθεί μέσα από την παράδοση καθορίζει και την πορεία μας προς το μέλλον. Οι 3.000 ταχυδρόμοι διανύουν καθημερινά 133.000 km για τη διανομή της αλληλογραφίας και καλύπτουν τρεις φορές το γύρο της Γης».
Σημειώνεται, πως η επέτειος αυτή τιμάται κάθε χρόνο, σε ανάμνηση της ίδρυσης στις 9 Οκτωβρίου 1874 της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης (ΠΤΕ) που αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο φυσικό δίκτυο του κόσμου. Την Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση απαρτίζουν 192 Ταχυδρομικές Υπηρεσίες. Ανάμεσά τους και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία που υπήρξαν ιδρυτικό μέλος της.
Πηγή:http://www.kathimerini.gr