24 Οκτ 2013

Θυγατρική της Aegean πλέον η Olympic Air

Εξαγορά έναντι 72 εκατ. ευρώ
Υπογράφηκε την Τετάρτη η οριστική συμφωνία ανάμεσα στην Aegean και την Marfin Investment Group A.E, με την οποία ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του 100% των μετοχών της Olympic Air στην Aegean. Στα 72 εκατ. ευρώ καθορίστηκε το τελικό ....
τίμημα της εξαγοράς.
  Ήδη έχουν καταβληθεί 20 εκατ. ευρώ, κατά την υπογραφή του προσυμφώνου στις 22/10/2012. Το υπόλοιπο τίμημα έχει συμφωνηθεί να καταβληθεί σε πέντε ισόποσες ετήσιες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη καταβλήθηκε την Τετάρτη, κατά την υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης.
Με την ολοκλήρωση του τυπικού σκέλους της διαδικασίας, η Olympic Air καθίσταται θυγατρική της Aegean, η οποία αναλαμβάνει τον έλεγχο της διοίκησης της εταιρείας.
Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι η εξαγορά της Olympic Air φέρνει μία σειρά πλεονεκτημάτων στο επιβατικό κοινό και δημιουργεί αυξημένες δυνατότητες για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας.
Μόλις πρόσφατα, η Aegean ανακοίνωσε δέσμη πρωτοβουλιών που εστιάζουν σε αυξημένη συνδεσιμότητα με το εξωτερικό και νέα τιμολογιακή πολιτική για τις περιοχές του δικτύου των άγονων γραμμών της χώρας.
Πηγή: enet.gr  με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ