7 Οκτ 2013

Επιστολή προς τους Συναδέλφους

Λάβαμε τη παρακάτω επιστολή και τη δημοσιεύουμε
Γράφει ο Κώστας Τζελάλης
Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας για να απαντήσω στις συκοφαντίες, στις ύβρεις και τις πιέσεις που καθημερινά εισπράττω, γιατί συμφώνησε σχεδόν η πλειοψηφία των συναδέλφων (πάνω από 100) με τις εύλογες ανησυχίες και θέσεις, που είναι και δικές σας.

Καθώς επίσης και να σας ανακοινώσω τους λόγους και ....
την απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές (8 και 9 του Οκτώβρη) με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΚ ΕΛΤΑ.

Στην προσπάθειά μου και στην διάθεσή μου για προσφορά στα κοινά μέσα από την συνδικαλιστική δράση, είχα επιλέξει και εγώ, όπως πάρα πολλοί συνάδελφοι, να εκφράζομαι από την ΠΑΣΚΕ-ΕΛΤΑ. Την παράταξη που διακρινόταν για τους αγώνες της, την προσφορά της στο χώρο και πάνω απ’ όλα την αυτόνομη και πολιτική της δράση.

Στις τελευταίες εκλογές του συνδικάτου, συμμετείχα, παρά τις ενστάσεις μου, με την μόνη διαβεβαίωση ότι η ΠΑΣΚΕ παραμένει αυτόνομη και ανεξάρτητη και είναι απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές απ’ όπου και αν προέρχονται.

Θυμίζω στους επικεφαλείς της παράταξης, ότι αυτές ήτανε και οι δεσμεύσεις απέναντι στους συναδέλφους. Γι’ αυτό άλλωστε διευρύνθηκε και ο τίτλος του ψηφοδελτίου σε ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΝΕΩΣΗ-ΠΑΣΚΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Δυστυχώς όμως, όπως αποδείχτηκε, μετά την υφαρπαγή της ψήφου των συναδέλφων, η παράταξη που αποτελούσε όλα τα χρόνια την δημοκρατική και ανοικτή αγκαλιά για όλους τους εργαζόμενους, με ευθύνη της σημερινής ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ ΕΛΤΑ, έχασε τον προσανατολισμό της. Σε μια περίοδο μάλιστα, που είμαστε υποχρεωμένοι να βαδίσουμε σ’ ένα στημένο ναρκοπέδιο  όχι μόνο από την τρόικα, αλλά και τους πολιτικούς τους υπηρέτες.

Ο υπεύθυνος και καθαρός της λόγος αποτελεί δυστυχώς παρελθόν. Επέλεξε να γυρίσει την πλάτη της στην ίδια της την ιστορία και να αναλώνεται σε υπόγειες ανατροπές ιδεολογιών που πρέπει να υπηρετεί, καθώς επίσης σε προσωπικές επιθέσεις που το μόνο που εξυπηρετούν είναι να υπονομεύουν την αλληλεγγύη και την πίστη των εργαζομένων στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Άνθρωποι που ακόμα και σήμερα!!! παρακαλάνε για ένα κομμάτι εξουσίας, της ηγεσίας των κυβερνητικών κομμάτων, έχουν το θράσος να με εγκαλούν στην συνδικαλιστική τάξη. Απαιτούν επί της ουσίας την παραίτησή μου από το συνδικαλιστικό κίνημα και δράση, αν και δεν είμαι εκλεγμένος σε κανένα όργανο!!!

Δεν ζήτησα πότε ούτε θα ζητήσω οφίκια από κανέναν. Πορεύομαι και θα πορευτώ με γνώμονα τα πιστεύω μου και τη διάθεσή μου για προσφορά. Οι εκατό και πλέον συνάδελφοι έχουμε τη δύναμη και τη θέληση να σταματήσουμε τον εμπαιγμό.

Η υποψηφιότητα μου με το ψηφοδέλτιο ΠΑΚ ΕΛΤΑ είναι μια καθαρή ανιδιοτελή απάντηση και δέσμευση ότι θα παραμείνω πιστός στις αρχές και αξίες του συνδικαλιστικού κινήματος, που σήμερα κάποιοι τις αγνόησαν.



Συναδελφικά,

ΚΩΣΤΑ ΤΖΕΛΑΛΗΣ