6 Νοε 2013

Ολι Ρεν: Νέα μέτρα και το 2014, το 2015, το 2016...

  «Οι προβλέψεις για πρωτογενές πλεόνασμα, τόσο στις εαρινές όσο και στις φθινοπωρινές ανακοινώσεις της Κομισιόν προϋποθέτουν ότι το όποιο ....
δημοσιονομικό κενό για τα έτη 2014, 2015 και 2016 θα καλυφθεί με όσα μέτρα κριθούν απαραίτητα», είπε επί λέξει ο κ. Ρεν, και ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα για το δημοσιονομικό κενό θα πρέπει να προσδιοριστούν στον έλεγχο που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη. «Θα βρούμε μια λύση που θα εξασφαλίζει ότι οι στόχοι θα καλυφθούν», συνέχισε ο κ. Ρεν σημειώνοντας ότι «ο έλεγχος μόλις άρχισε και πρέπει να δώσουμε στους ελεγκτές την ευκαιρία να δουλέψουν με ησυχία».
Απαντώντας στον Μάρτιν Σουλτς που είπε από την Αθήνα ότι η τρόικα πρέπει να υπόκειται σε έλεγχο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κ. Ρεν υποστήριξε ότι «αφ' ενός μεν υπάρχει ένας συνεχής και τακτικός διάλογος με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής των Μνημονίων, αφ' ετέρου δε λόγω των διαφορετικών κανόνων, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ έχουν να λογοδοτήσουν στους δικούς τους προϊσταμένους και όχι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».