8 Νοε 2013

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ

Την Κυριακή η ψηφοφορία-Τι λένε τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης
Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά την εισβολή της αστυνομίας στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.
  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για “μέγιστη θεσμική εκτροπή” την οποία όπως ....
τόνισε “δεν διανοούμαστε να αποδεχθούμε” προσθέτοντας ότι η ευθύνη είναι βαριά και ιστορική, βαραίνει όλα τα κόμματα και ο καθένας πρέπει να αναλάβει αυτό που το αναλογεί.
Παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για την οικονομική της πολιτική. “Η πορεία προς την οικονομική καταστροφή πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Οφείλουμε να σταματήσουμε την συρρίκνωση και απαξίωση της Δημοκρατίας μας. Εμείς θα εμποδίσουμε αυτή την πορεία για να ελπίσουμε σε καλύτερο αύριο” κατέληξε ο κ. Τσίπρας.
Η κατάθεση της πρότασης μομφής αποφασίστηκε ομόφωνα στη σύσκεψη που έγινε το πρωί στο προεδρείο της Κ.Ο.  καθώς σχετικές πιέσεις υπήρχαν και τον Ιούνιο όταν μπήκε το “λουκέτο” στην ΕΡΤ.
«Η Δημοκρατία δεν φοβάται την αλήθεια και δεν φοβάται τις μομφές από τα υπολείμματα του παρελθόντος επειδή εφαρμόστηκε ο νόμος» είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας στην πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την εισβολή στο ραδιομέγαρο.
“Το τελευταίο του χαρτί έριξε απόψε ο ΣΥΡΙΖΑ” και “θα πάρει στη Βουλή την πρέπουσα απάντηση” είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας την πρόταση μομφής.

Όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σίμος Κεδίκογλου κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι “στην ουσία το κάνει για να συγκρατήσει το κόμμα του που σπαράσσεται  μεταξύ ευρώ και δραχμής” παρότι “υποτίθεται για την ΕΡΤ που ο ίδιος κάποτε κατήγγειλε ως αμαρτωλή”.
 
Εκ μέρους της κυβέρνησης πρώτος απάντησε ο παριστάμενος κατά την κατάθεση της πρότασης υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι “δίνεται έτσι η ευκαιρία να αποδειχθεί ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ισχυρή”.
 
Η γενικότερη εκτίμηση της κυβέρνησης είναι ότι αυτή η διαδικασία θα βγάλει ενισχυμένη την κυβερνητική πλειοψηφία και ειδικά σε μια περίοδο όπου υπάρχει μεγάλο σωκομματικό ζήτημα στη ΝΔ με τον ενίαιο φόρο ακινήτων. 
 
Για το θέμα είχαν νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
 
Στις 20:30 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδηλώση αποφοίτων του Χάρβαρντ στο ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετανία” και ενδεχόμενως να αναφερθεί και στις πολιτικές εξελίξεις.
 
“Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Τσίπρα που μας δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τον καθημερινό αγώνα και το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, καθώς και το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρόεδρος του”, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, η κοινοβουλευτική ομάδα του οποίου θα συνεδριάσει στις 11 το πρωί της Παρασκευής.
 
Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προσθέσει τίποτε, αντίθετα θα δημιουργήσει προβλήματα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και πρόσθεσε ότι το πρωί της Παρασκευής τα συλλογικά όργανα του κόμματος θα αποφασίσουν για τη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές της.
 
Εκτιμώντας, ότι είναι σε εξέλιξη σχέδιο αποπροσανατολισμού και παγίδευσης του λαού σε νέα διλήμματα και εκβιασμούς, το ΚΚΕ σχολίασε την πρόταση μομφής.
 
«Η συλλογική ευθύνη τελείωσε, ο κάθε βουλευτής πλέον αναλαμβάνει τις προσωπικές του ευθύνες απέναντι στο λαό», δήλωσε σχετικά ο Πάνος Καμμένος.
 
Η συζήτηση της πρότασης ξεκινάει την Παρασκευή στην Ολομέλεια και την Κυριακή τα μεσάνυχτα θα γίνει η ψηφοφορία. 
Πηγή: enet.gr