7 Οκτ 2014

Βενιζέλος: Ετοιμάστε ψηφοδέλτια και για το 2015

Εγρήγορση ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το 2015, σε σύσκεψη με στελέχη που συμμετέχουν στην προσπάθεια συγκρότησης της Δημοκρατικής Παράταξης.Συγκεκριμένα είπε...
ο κ. Βενιζέλος πως έχει πολύ μεγάλη σημασία «να οργανώσουμε τα ψηφοδέλτιά μας κατά τρόπο εφάμμιλο, με το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών και αυτό πρέπει να γίνει ήδη από τώρα για το 2016 αλλά ας είμαστε έτοιμοι και για το 2015».
Υπογράμμισε ότι ως παράταξη »στοχεύουμε στη διασφάλιση της πολιτικής και θεσμικής σταθερότητας με την εκλοή του Προέδρου της Δημοκρατίας», αλλά αυτό, πρόσθεσε «εξαρτάται από τη στάση των κομμάτων και των βουλευτών με απόλυτη διαφάνεια». Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ελπίδα να επικρατήσει η εθνική υπευθυνότητα και σωσφροσυνη, αλλά, όπως είπε «πρεπει να είμαστε έτοιμοι και για την άλλη εκδοχή, να δώσουμε μια μάχη ενώπιον του εκλογικού σώματος».

Σημείωσε, δε, πως είναι απλοϊκή η προσέγγιση που λέει ότι αν αποτύχει η διαδικασία  της προεδρικής εκλογής διαμορφώνονται οι προυποθέσεις ήττας της κυβέρνητικής πλειοψηφίας και νίκης της ετερόκλητης δήθεν αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης. Και κατέληξε λέγοντας ότι οποιοι νομίζουν ότι τα πράγματα κρίνονται τόσο επιπόλαια κάνουν λάθος.  

Κατά την έναρξη της σύντομη παρέμβασής του ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε τη βαθιά του λύπη στις οικογένειες των στρατευμένων παιδιών και διαβεβαίωσε πως η πολιτεία θα είναι στο πλευρό τους. 

Επιπλέον σημείωσε ότι η εβδομάδα αυτή «έχει αποκτήσει πολύ μεγάλη κρισιμότητα λόγω της διπλής απόφασης της κυβέρνησης να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο αποφασίζοντας ότι η διαδικασία της εκλογής Προέδρου θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο, δίνοντας απάντηση σε ανεύθυνα και επιπόλαια σενάρια και παίρνοντας την πρωτοβουλία να ζητήσει την ανανέωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση». 

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως αυτό δεν έγινε για να «μετρήσουμε τους δεδομένους ψήφους των βουλευτών μας, αλλά για να καλέσουμε σε μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση στην αντιπολίτευση ενώπιον του λαού».

Τέλος, σχετικά με την Δημοκρατική Παράταξη, είπε: «είμαστε απολύτως ανοιχτοί έτοιμοι να συζητήσουμε με τους πάντες ισότιμα». 

Πηγή:http://www.protothema.gr