6 Οκτ 2014

Ανασφάλεια για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό

Ο νέος προϋπολογισμός που κατατίθεται εν μέσω αντιρρήσεων της τρόικας και όσα «αντιμνημονιακά» αυτός δεν αναμένεται να καταφέρει κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων, με τις εξελίξεις που αναμένονται στο Ασφαλιστικό να ....
δημιουργούν ανασφάλεια στους συνταξιούχους. Εκτενής είναι και η αναφορά στις διεργασίες που γίνονται στην Αριστερά, με την επανεκλογή του Φώτη Κουβέλη στο τιμόνι της ΔΗΜΑΡ να δέχεται σκληρή κριτική.
«Στην κατάψυξη οι φοροελεφρύνσεις» είναι ο κεντρικός τίτλος της Εφημερίδας των Συντακτών, σε άρθρο της που αναφέρεται στη σημερινή κατάθεση του προϋπολογισμού. Η εφημερίδα σχολιάζει πως οι εξαγγελίες του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ περι φορολογικής ανάσας παίρνουν αναβολή για το 2016, έπειτα από απάιτηση της τρόικας με τον νέο προυπολογισμό να περιλαμβάνει περισσότερους φόρους αλλά και νέες μειώσεις μισθών στο κατά τα άλλα «αντιμνημονιακό» 2015.
Νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις αλλά και στο εφάπαξ όπου οι μειώσεις θα ισχύσουν αναδρομικά για συνταξιοδοτήσεις που έγιναν από τον Σεπτέμβριο του 2013 ζητά η τρόικα ξεσηκώνοντας νέο τσουνάμι στο ασφαλιστικό. Την ίδια στιγμή από τις αρχές του χρόνου ξεκινά ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων, ενώ το ΕΚΑΣ αναμένεται να βρεθεί και πάλι στο στόχαστρο των δανειστών, αναφέρει στο κεντρικό της άρθρο η Ελευθεροτυπία. Οδηγό για το ποιοι βγαίνουν στη σύνταξη πριν τα 60 παρουσιάζει ο Ελεύθερος Τύπος.
Ποιοί γλιτώνουν το κούρεμα στη σύνταξη είναι ο τίτλος της εφημερίδας Τα Νέα, που σχολιάζουν εκτενώς τις εξελίξεις στον χώρο της Αριστεράς, την οποία χαρακτηρίζουν «αφασική». Σε άρθρο αναφερόμενο στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, χαρακτηρίζουν «τραγελαφικό» το γεγονός ότι η ΚΟ του κόμματος απαίτησε ομόφωνα την παραίτηση Κουβέλη χωρίς να εισακουστεί και κάνουν λόγο για δημόσια πολιτική αυτοκτονία που υποβαθμίζει συνολικά την πολιτική ζωή της χώρας.
«Πρόβα τζενεράλε για τη μάχη στη Βουή» χαρακτηρίζουν τις πολιτικές δηλώσεις του σαββατοκύριακου οι συντάκτες του Έθνους, ενώ το κεντρικό θέμα της εφημερίδας αποκαλύπτει «ποιοί κλέβουν το ρεύμα από τη ΔΕΗ», βάζοντας στο στόχαστρο μεγαλοοφειλέτες με μεζονέτες και κερδοφόρες επιχειρήσεις που χρωστουν στον οργανισμό πάνω από 200 εκατ. ευρώ. Ιδιαίτερη αναφορά στο πρωτοσέλιδο του Έθνους γίνεται και στις αρχαιολογικές έρευνες που γίνονται στην περιοχή των Αντικυθήρων, που  ίσως μελλοντικά δούμε να γίνονται η νέα «Αμφίπολη».
Πηγή: tvxs.gr