28 Νοε 2014

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

1. Όλα δείχνουν Μνημόνιο. Σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπ. Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης επιβεβαίωσαν ότι υπάρχει πιθανότητα παράτασης του Μνημονίου την ....
οποία απέδωσαν σε «τεχνικούς λόγους». Την ίδια ώρα, το υπ. Οικονομικών της χώρας επιβεβαιώνει ότι οι δανειστές αδιαφορούν για το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα γεγονός που μεταφράζεται ότι η τρόικα έχει αρνητική στάση απέναντι στην έκκληση της κυβέρνησης για βοήθεια προκειμένου να αποφευχθούν οι εκλογές. Διαβάστε την ανάλυση του tvxs.gr: Το μνημόνιο πνίγει την κυβέρνηση

2. Σε ισχύ τίθεται, έπειτα από παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η έρευνα για την υπόθεση των καταγγελιών περί χρηματισμού βουλευτών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας. Η υπόθεση ανοίγει και πάλι μετά την καταγγελία της Σταυρούλας Ξουλίδου πως δέχτηκε πρόταση από «στέλεχος της ΝΔ για 3 εκατ. ευρώ ώστε να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατία». Ο Πάνος Καμμένος έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του ατόμου που φέρεται να προσέγγισε την βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Πρόκειται για τον Γιώργο Σούκουρα, ο οποίος με τη σειρά του εμφανίστηκε διαψεύδοντας τόσο ότι επιχείρησε να δωροδοκήσει την Σταυρούλα Ξουλίδου, όσο και ότι είναι στέλεχος της ΝΔ.

3. Εγκληματική οργάνωση, που πλαστογραφούσε διαθήκες και ιδιοποιούνταν παράνομα ακίνητα μεγάλης αξίας, εξαρθρώθηκε από την αστυνομία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εγκέφαλος της σπείρας είναι ο πρώην βουλευτής Άργους της ΝΔ, Ευάγγελος Παπανικολάου.

4. Με μαζική συμμετοχή φορέων, συνδικαλιστικών σωματείων, συλλογικοτήτων και απλών πολιτών, πραγματοποιήθηκαν οι κινητοποιήσεις  στο πλαίσιο της 24ώρης πανεργατικής απεργίας που είχαν προγραμματίσει για σήμερα Πέμπτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις «πολιτικές της λιτότητας» και στις προβλέψεις του νέου προϋπολογισμού. Διαδηλώσεις και στη Θεσσαλονίκη αλλά και στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

5. Στη δημοσιότητα έδωσε την Πέμπτη η αστυνομία του Κλίβελαντ στο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών βίντεο, το οποίο απεικονίζει τη στιγμή του πυροβολισμού του 12χρονου, Ταμίρ Ράις, την περασμένη Κυριακή από αστυνομικό.

6. Τους φόβους της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ότι σχεδιάζεται εκστρατεία κινδυνολογίας εν όψει εσπευσμένης προεδρικής εκλογής μετά το «ναυάγιο» στο Παρίσι ήρθε να ενισχύσει mail που κυκλοφόρησε με αποστολέα τον Joerg Sponer του fund Capital. Στο mail του ο κ. Sponer, παρουσιάζεται να συμμετείχε στην παρουσίαση σε ξένους επενδυτές των οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από τους Γιώργο Σταθάκη και Γιάννη Μηλιό και γράφει ότι «μετά την παρουσίαση οι επενδυτές κατέληξαν ότι πρέπει να πουλήσουν τα πάντα στην Ελλάδα και να μην κάνουν επενδύσεις». Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι ο κ. Sponer δεν συμμετείχε καν στην παρουσίαση.

7. Το απόγευμα της Πέμπτης ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποβίβασης των μεταναστών από το φορτηγό πλοίο «Baris», που αγκυροβόλησε το πρωί μισό ναυτικό μίλι ανοιχτά της Ιεράπετρας, μετά την πολύωρη ρυμούλκησή του από τη φρεγάτα «Ύδρα» του Πολεμικού Ναυτικού. Θλιβερές εικόνες στα αμπάρια του πλοίου όπου βρέθηκαν εκατοντάδες στοιβαγμένοι πρόσφυγες, μεταξύ τους έγκυες γυναίκες και πολλά παιδιά.

8. Ήταν μεθυσμένος και δεν θυμάται τίποτα από όσα έγιναν. Αυτό υποστήριξε στην προανάκριση ο Αρμπέρ Μπακό που «γάζωσε» με καλάσνικοφ νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. Ο εισαγγελέας Πειραιά άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας και οπλοχρησία και ο Μπάκο πήρε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής. Συνελήφθη επιπλέον ο φερόμενος ως εγκέφαλος της συμμορίας της οποίας ήταν μέλος ο Μπάκο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για εκτελεστή συμβολαίων θανάτου.

9. Σε δημιουργία «εθνικού μετώπου για τις συζητήσεις με στην τρόικα» κάλεσε με δηλώσεις της, η Ντόρα Μπακογιάννη. Πρότεινε, δε, να επισπευσθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας μέσα στο Δεκέμβριο και στη συνέχεια να γίνουν εκλογές.

Διαβάστε επίσης για μια εικαστική έκθεση αναμνήσεων για το μέλλον... του αεροδρομίου του Ελληνικού αλλά και για τον Μάκη Βορίδη που αναλύει Γκράμσι και ακροαριστερό Λαζόπουλο. 

* Γελοιογραφία του Κυρ από το i-kyr.gr

Πηγή: tvxs.gr