24 Νοε 2014

Οι ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε σήμερα

1. Την αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας μεταξύ των απόφοιτων των κολεγίων, που λειτουργούν στην Ελλάδα με πιστοποίηση από διεθνείς οργανισμούς, και των απόφοιτων των δημόσιων πανεπιστημίων προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο...
υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. Έτσι τα κολέγια εξισώνονται με τα Δημόσια Πανεπιστήμια.

3. Εξήντα τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση της σύμβασης ψηφιοποίησης των κέντρων του ΟΤΕ με τη Siemens παραπέμπονται, μετά από πρόταση του αρμόδιου εισαγγελέα, ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η υπόθεση θεωρείται ως μια από τις μεγαλύτερες περιπτώσεις διαφθοράς με μίζες που αγγίζουν τα 70 εκ. ευρώ και υπολογίζονται ως ζημιά του ελληνικού Δημοσίου καθώς αυτές μετακυλήθηκαν στο κόστος για την υλοποίηση του έργου.

4. Σε απεργία πείνας προχώρησαν από το πρωί της Δευτέρας οι Σύροι πρόσφυγες που βρίσκονται για έκτη συνεχή ημέρα στο Σύνταγμα. Είναι εκατοντάδες, στην πλειονότητά τους γυναίκες και μικρά παιδιά. Ζητούν από το ελληνικό κράτος άσυλο και στέγη. Έχουν κλείσει συμβολικά τα στόματά τους με μονωτική ταινία ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Παρέμβαση από την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

5. Κύκλοι της Γιάννας Αγγελοπούλου διαψεύδουν κατηγορηματικά στο tvxs.gr ότι υπήρξε δείπνο με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και τη Μαριάννα Λάτση. Πρόκειται για το κεντρικό θέμα της ιστοσελίδας iefimerida.gr που μιλά για συνάντηση που έγινε σε «εξαιρετικό κλίμα» σε πριβέ κλαμπ του Κολωνακίου. Σε διάψευση προχώρησε και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κάνει λόγο για απόλυτα ψευδές δημοσίευμα και ζητά την ανάκλησή του.

6. Μία νέα «μάχη της Κρήτης» έχει ξεσπάσει στο Ρέθυμνο με αφορμή την πρόθεση να αναγορευτεί ο Γερμανός ιστορικός Heinz Richter σε επίτιμο καθηγητή του πανεπιστημίου της Κρήτης, αν κι εκείνος δεν αποδέχεται τη σημασία της «Μάχη της Κρήτης» για την εξέλιξη του Β’Παγκοσμίου Πολέμου και ασκεί σκληρή κριτική στο αντάρτικο, εκθειάζοντας την ίδια στιγμή τους ναζί «ιππότες».

7. Φοιτητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρόβλημα της καθαριότητας στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις, άδειασαν σακούλες με σκουπίδια στο γραφείο του αντιπρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών, Αντώνη Καλοκαιρινού.

8. Αλλαγές στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Γενικού Λυκείου αλλά και στην εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση φέρνει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

9. Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ, καθώς σύμφωνα πληροφορίες, ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά ούτε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίζονται διατεθειμένοι να κάνουν πίσω στις θέσεις τους. Μάλιστα ο δεύτερος εμφανίζεται έτοιμος να προωθήσει με μεγαλύτερο πείσμα τη διαδικασία συγκρότησης της Δημοκρατικής Παράταξης.

10. Πέθανε σήμερα το πρωί ο 12χρονος, που πυροβολήθηκε χθες Κυριακή από αστυνομικούς, όταν φέρεται να αρνήθηκε να πετάξει στο έδαφος ένα αεροβόλο πιστόλι με μπίλιες σε ένα πάρκο πλάι του Κλίβελαντ, στην πολιτεία Οχάιο των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης το αφιέρωμα του tvxs.gr για τον Τουλούζ Λωτρέκ... κατευθείαν από τη Belle Epoque και μάθετε για το «Χωριό των Μικροσκοπικών Σπιτιών» που φιλοξενεί τους άστεγους του Ουινσκόνσιν. Τέλος ενημερωθείτε για τις επόμενες προβολές του ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου «Νονά» που ήταν sold out στο Βερολίνο.

* Γελοιογραφία του Πέτρου Ζερβού από την Εφημερίδα των Συντακτών 
Πηγή:http://tvxs.gr