23 Δεκ 2014

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

1. Με συνολικά 168 «ναι» και 131 «παρών» και την απουσία της Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα των ΑΝΕΛ λόγω υγείας ολοκληρώθηκε η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς αποτέλεσμα, όπως ήταν αναμενόμενο,...
αφού απαιτούνταν 200 ψήφοι. Ποια είναι τα νέα «ναι» στην εκλογή του Σταύρου Δήμα. «Στην τρίτη ψηφοφορία δεν υπάρχει παρών, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς. «Ούτε η Βουλή, ούτε ο λαός δίνουν λευκή επιταγή στον Σαμαρά», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Όμως, φαίνεται τελικά πως είναι πιο εύκολο είναι να βρεις φθηνή γαλοπούλα την παραμονή των Χριστουγέννων, παρά τους 12 βουλευτές που υπολείπονται για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 180 στην ψηφοφορία την προσεχή Δευτέρα. Διαβάστε το σχόλιο του Στέλιου Κούλογλου, με τίτλο «Κυβέρνηση: Η τακτική της - εκλογικής - πάπιας».
3. Τι προβλέπεται εάν δεν συγκεντρωθούν οι 180 ψήφοι στην τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
4. Το πόρισμα των εισαγγελικών αρχών για τους λόγους που τέθηκε οριστικά στο αρχείο η υπόθεση Χαϊκάλη. Τι αναλύει στο σκεπτικό του ο αντιεισαγγελέας Εφετών, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.
5. Σε τροχιά διάσπασης κινείται το ΠΑΣΟΚ. Άκαρπη η σημερινή συνάντηση ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και το Γιώργο Παπανδρέου.
6. Διαβάστε, ακόμη, για την απόφαση της Ουκρανίας να εγκαταλείψει την ουδετερότητα και να ξεκινήσει τις διαδικασίες για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Τι απαντάει η Ρωσία.
7. Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες γυναικών που έζησαν ως σκλάβες του Ισλαμικού Κράτους.
8. Ένα αφιέρωμα για τους μαχητές του Κομπάνι. Ο πόλεμος και η ζωή τους σε μια πόλη που τελεί υπό την πολιορκία των τζιχαντιστών.
9. Σε άτυπο διαδικτυακό πόλεμο ΗΠΑ και Β. Κορέα, με αφορμή την ταινία «The Interview». Η απόφαση για προβολή της ταινίας σε αίθουσες στο Τέξας αλλά και στον Καναδά, παρά τις απειλές ομάδας χάκερ ότι η ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών βρίσκεται σε κίνδυνο.
10. Διαβάστε, τέλος, για την απόφαση δικαστηρίου της Αργεντινή να αναγνωρίσει ατομικά δικαιώματα σε ουρακοτάγκο αλλά και μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του ψυχαναλυτή, Κώστα Νασίκα, στη δημοσιογράφο, Κρυσταλία Πατούλη, για τους απεργούς πείνας.
*Το σκίτσο είναι του Κώστα Κουφογιώργου από το Koufogiorgos.de

Πηγή:http://tvxs.gr