10 Δεκ 2014

Άγνωστος Χ οι αναποφάσιστοι... βουλευτές

Η προεδρική εκλογή, το κραχ στο χρηματιστήριο και η ζωή του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού είναι τα θέματα που βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Η εξίσωση των 180 βουλευτών αναζητά λύση σε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων με τους ανεξάρτητους...
βουλευτών να αποτελούν τον άγνωστο Χ και ταυτόχρονα την πιο ευμετάβλητη μεταβλητή.Τα «ναι», τα «όχι» και τα «ίσως» σημειώνουν στο πρωτοσέλιδό τους Τα Νέα. Η εφημερίδα σημειώνει τους ανεξάρτητους βουλευτές που κρατούν το κλειδί των εξελίξεων. Επιστροφή στο μέλλον βλέπει η εφημερίδα. «Το κραχ του μείον 13% μας γύρισε στο 1987, ενώ υποδηλώνει ότι οι επενδυτές προβλέπουν δύσκολες μέρες για τη χώρα ελέω πολιτικών εξελίξεων».

«Προεδρική εξίσωση με 3 άγνωστους «Χ»  είναι ο τίτλος του Έθνους που καταγράφει ως εξής τις ψήφους των 24 ανεξάρτητων βουλευτών: «9 ψηφίζουν ναι, 9 ψηφίζουν όχι, 6 αναποφάσιστοι». Η εφημερίδα βλέπει επίσης αναταράξεις στη ΔΗΜΑΡ με τον Φώτη Κουβέλη να προτείνει σύμπραξη με τον Τσίπρα ενώ χαρακτηρίζει «κινούμενη άμμο» τους βουλευτές των ΑΝΕΛ.

«Χαμένοι στο μέτρημα» είναι ο τίτλος της Εφημερίδας των Συντακτών για τις πολιτικές εξελίξεις σχολιάζοντας ότι υπάρχει απροθυμία βουλευτών να στοιχηθούν με την εκλογή Δήμα. Η εφημερίδα διαλέγει πάντως για πρώτο θέμα τα νέα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω ΕΝΦΙΑ»! Την εξαίρεση της Τραπέζης της Ελλάδος από την υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ για τα 29 ιδιόκτητα ακίνητα ζητά με επιστολή του προς το ΥΠΟΙΚ ο Γιάννης Στουρνάρας. Την ίδια ώρα ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ καταγγέλλει ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη κρύβει τα πραγματικά τετραγωνικά του ακινήτου της για να πληρώσει μικρότερο χαράτσι.

«Κρύος ιδρώτας!» είναι ο τίτλος της Δημοκρατίας που γράφει: «Όνομα – όνομα ψάχνει τους 180 το Μαξίμου. Ποιοι ανεξάρτητοι που έλεγαν «ναι» τώρα τα... γυρίζουν. Παγωμάρα στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ραντεβού δείπνα και συνωμοσίες μέχρι την τελευταία στιγμή». Η εφημερίδα κάνει επιπλέον λόγο για «άγχος Τσίπρα» αλλά και λουκέτο στη ΔΗΜΑΡ «για να κατέβει στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ». Τέλος σχολιάζει ως «περίεργη» τη δήλωση Σαμαρά «προφανώς και θα είναι υποψήφιος και στις τρεις ψηφοφορίες» ο Σταύρος Δήμας.

«Διαχειρίσιμη ήττα ψάχνει ο Σαμαράς με την υποψηφιότητα Δήμα» γράφει η Αυγή που πάντως επιλέγει μια άλλη... εξίσωση για πρώτο θέμα. «Παίζουν με τη ζωή του» γράφει για την υπόθεση Ρωμανού τιτλοφορείται το κεντρικό θέμα της εφημερίδας που κάνει λόγο για «αναισθησία Σαμαρά – Αθανασίου στο δράμα Ρωμανού».

«Το παζλ των 180 και η ψήφος κραχ των αγορών» είναι ο τίτλος του Ελεύθερου Τύπου ενώ για σήμα κινδύνου από τις αγορές κάνει λόγο η Καθημερινή που σημειώνει ότι ο διεθνής Τύπος κάνει λόγο και πάλι για σενάρια εξόδου από το ευρώ. «Ξύπνησε ο εφιάλτης στη μέγγενη της πολιτικής ΧΑ – ομόλογα» είναι ο τίτλος της Ημερησίας για τη μεγαλύτερη πτώση του Δείκτη από το 1987.
Πηγή:http://tvxs.gr