8 Δεκ 2014

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

1. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως η πρώτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίαςθα διεξαχθεί στις 17 Δεκεμβρίου. Γιατί τόση βιασύνη; Διαβάστε την ανάλυση του Tvxs.gr, που προηγήθηκε των ανακοινώσεων για την προεδρική εκλογή και...
εξηγούσε τους λόγους της επίσπευσης των εξελίξεων. Εν τω μεταξύ στο Eurogroup αποφασίστηκε η δίμηνη παράταση του μνημονίου, έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Παράλληλαανακοινώθηκε η επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας, χωρίς όμως να διευκρινίζεται πότε θα επιστρέψει η «ολοκληρωμένη αποστολή» με τους επικεφαλής των κλιμακίων των δανειστών.
3. Ομιλία Σαμαρά Για Προϋπολογισμό: Ο Αντίλογος. Στην ομιλία του στη Βουλή για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2015 ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε σε μία σειρά καίριων θεμάτων για τη χώρα και το μέλλον της, καταθέτοντας την επιχειρηματολογία του. Στους 12 ισχυρισμούς του πρωθυπουργού απαντάει ο Πάνος Παναγιώτου, Διευθυντής Ελληνικής Κοινότητας Τεχνικών Αναλυτών.
4. Σήματα παράτασης του Μνημονίου έδωσαν οι κορυφαίοι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης στις δηλώσεις που έκαναν προσερχόμενοι στη συνεδρίαση του Eurogroup, χωρίς να ξεκαθαρίζουν το χρονικό της εύρος. Ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, ξεκαθάρισε ότι «η επιθυμία της Αθήνας για αποχώρηση του ΔΝΤ δεν μπορεί να εκπληρωθεί» ενώ σημείωσε ότι ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει ότι μόνο αν υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα και αποδεχτεί τις «υποχρεώσεις» θα λάβει βοήθεια.
5. Στραγγαλισμό δείχνει ως αιτία θανάτου του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα το πόρισμα των ιατροδικαστών Ν.Καρακούκη και Χρ.Τσάκωνα. Σύμφωνα με το πόρισμα, ο Κουμανταρέας έφερε βαριές κακώσεις στο κεφάλι και στην κοιλιά. Μετά τα χτυπήματα που δέχτηκε στο υπόλοιπο σώμα, στραγγαλίστηκε με τα χέρια.
6. Στην πλατεία Συντάγματος, παρά τις δύσκολες συνθήκες, παραμένουν από τις 19 Νοεμβρίου οι Σύροι πρόσφυγες. Σήμερα το πρωί η κατάσταση έγινε ακόμη πιο δύσκολη λόγω της συνεχούς βροχής και το κρύου.
7. Κωμικοτραγική για μια ακόμη φορά η κάλυψη των γεγονότων του Σαββατοκύριακου από πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς : περιγραφές γεγονότων διαμετρικά αντίθετες σε σχέση με τα πλάνα που προβάλλονται και ευφάνταστα ρεπορτάζ για ιπτάμενους «αναρχικούς που εφαρμόζουν τακτική από αέρος επίθεσης ενάντια στις διμοιρίες των ΜΑΤ», διάνθισαν τα δελτία ειδήσεων.
8. Σφοδρές οδομαχίες μεταξύ εκατοντάδων διαδηλωτών και αστυνομικών σημειώνονται τις τελευταίες ώρες στο Όκλαντ και το Μπέρκλεϊ των Ηνωμένων Πολιτειών, μερίψεις δακρυγόνων, τραυματισμούς και συλλήψεις, στον απόηχο των αλλεπάλληλων περιστατικών με δολοφονίες αφροαμερικανών από αστυνομικούς.
9. Υπολογίζεται ότι δέκα χιλιάδες άνθρώποι μένουν παράνομα στις σύγχρονες παραγκουπόλεις του Χονγκ Κονγκ, τα λεγόμενα slums. Η διαφορά, όμως, με την εικόνα των γνωστών παραγκουπόλεων που έχουμε όλοι στο μυαλό μας είναι ότι οι συγκεκριμμένες βρίσκονται στις ταράτσες ουρανοξυστών.
10.H UNICEF χαρακτήρισε το 2014  ως μια καταστροφική χρονιά για τα παιδιά, καθώς τουλάχιστον 15 εκατομμύρια έχουν πληγεί από τις συγκρούσεις που μαίνονται στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, στο Ιράκ, στο Νότιο Σουδάν, στη Συρία, στην Ουκρανία και στα Παλαιστινιακά εδάφη. Και ο αριθμός ολοένα αυξάνεται, όπως σημείωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της UNICEF, Άντονι Λέικ.
Διαβάστε ακόμα:
Για τη δολοφονία του John Lennon, του θρυλικού τραγουδιστή των Beatles και ενός από τους πλέον δραστήριους ακτιβιστές της γενιάς του, αλλά και τηνπαράξενη ιστορία της Στεάουα Βουκουρεστίου, που είναι πια μια ομάδα χωρίς ταυτότητα...
*Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου για το tvxs.gr

Πηγή:http://tvxs.gr