3 Δεκ 2014

Λεονταρισμοί Σαμαρά για εσωτερική κατανάλωση

«Εγώ δεν μπορώ να δεχτώ παράλογες πιέσεις» | EUROKINISSI
«Παραπονούμενος» έναντι των δανειστών εμφανίστηκε απόψε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. 
«Είμαστε έτοιμοι για την τελική συμφωνία και ....
μπορεί να υπάρξει αν πράγματι θέλουμε όλοι την επόμενη ημέρα. Παράλογες πιέσεις κανείς δεν μπορεί να δεχθεί. Εγώ δεν μπορώ να τις δεχτώ. Τώρα, στο τέλος του 2014 δεν έχει κανείς το δικαίωμα να μας φέρεται όπως  πριν από 2,5 ή 4 χρόνια, όταν τα πάντα κατέρρεαν. Η Ελλάδα γύρισε σελίδα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας ουσιαστικά το παράπονό του, καθώς έχει υιοθετήσει όλα τα μέτρα των δανειστών και αυτοί εμφανίζονται άκαμπτοι και διαμηνύουν ότι δεν τους ενδιαφέρει η εσωτερική πολιτική κατάσταση και το ποια κυβέρνηση θα βρίσκεται στην εξουσία. 
Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα πως «η παρούσα Βουλή θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα βάλει τέλος στα σενάρια πολιτικής ανωμαλίας». 
«Όλοι μιλάνε για μεγάλες επιτυχίες της χώρας μας, αλλά και όλοι αναρωτιούνται θα συνεχίσει η Ελλάδα δρόμο σταθεροποίησης ή θα κυλήσει πίσω στα ελλείμματα... Όλοι αγωνιούν αν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας... Αν τα καταφέρουμε, θα συνεχιστεί η πορεία των μεταρρυθμίσεων... αν δεν τα καταφέρουμε, θα αυξηθούν οι πιθανότητες εκτροχιασμού», ανέφερε χαρακτηριστικά, επενδύοντας στην κινδυνολογία. 
«Η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να τορπιλίσει μια προσπάθεια πανεθνική. Είναι πολιτικά άηθες να προσπαθεί να αποτρέψει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, με καταγγελίες περί αποστασίας...» είπε ο πρωθυπουργός, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να μη μας δανείζουν οι αγορές για να υπάρξει κι άλλο μνημόνιο, επειδή -όπως υποστήριξε- ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πολιτικά χωρίς μνημόνιο. 
 
Πηγή: efsyn.gr