8 Δεκ 2014

Σήμερα κρίνεται η παράταση του μνημονίου

 Στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 8 Δεκεμβρίου, αναμένεται να παρθούν αποφάσεις για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο | EUROKINISSI / EUROPEAN UNION
Συμπληρωματικό προϋπολογισμό με τα μέτρα που προκρίνουν οι πιστωτές της χώρας, αναμένεται να ζητήσουν από την Ελλάδα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, που θα συνεδριάσουν στις Βρυξέλλες. 
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στον ....
υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, αναμένεται να δοθούν σαφείς οδηγίες με τα μέτρα που προκρίνουν οι πιστωτές της χώρας, προκειμένου να λάβει η Ελλάδα την παράταση του μνημονίου και να προχωρήσει στην εκταμίευση της ευρωπαϊκής δόσης των 1,8 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, οι πιστωτές υπογραμμίζουν πως η Ελλάδα θα χρειαστεί πρόσθετες «ενέσεις» ρευστότητας για να μπορέσει να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες, τονίζοντας πως ελληνική κυβέρνηση είναι υπερβολικά αισιόδοξη στις προβλέψεις της για τα έσοδα του 2015.
Κατά τη διάρκεια του Eurogroup, ο κ. Χαρδούβελης αναμένεται να απολογηθεί για τη «μη επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα», καθώς και να υποβάλει το αίτημα για την ένταξης της Ελλάδας στην προληπτική γραμμή πίστωσης ECCL με τους αυξημένους όρους επιτήρησης. 

Πηγή: efsyn.gr