15 Δεκ 2014

Πρόεδρος ΕΚΑΒ.Αυτή τη φορά παραιτήθηκε για να είναι υποψήφιος

Την παραίτησή του προκειμένου να πολιτευτεί υπέβαλε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Δημήτρης Παπαγιαννίδης. Ο κ. Παπαγιαννίδης σε πιθανές εθνικές εκλογές θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στο νομό Λέσβου.Η παραίτησή του όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος στο enikos.gr έγινε δεκτή από τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη....

Σημειώνεται ότι κ. Παπαγιαννίδης είχε υποβάλει την παραίτησή του και στις 24 Νοεμβρίου, λίγα 24ωρα μετά την τραγωδία στη Σάμο, όπου είχε καθυστερήσει να μεταβεί το ασθενοφόρο σε θανατηφόρο δυστύχημα.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΑΒ τόνιζε μεταξύ άλλων στην επιστολή παραίτησής του: "Επειδή λοιπόν όλες οι αποφάσεις στη ζωή μου διέπονται από τις αρχές της συνείδησης, της αξιοπρέπειας αλλά και του αισθήματος ευθύνης και επειδή δεν έχω μάθει να επιτελώ κατευθυνόμενους ρόλους, ζητώ προσωπικά συγγνώμη από την οικογένεια του εκλιπόντος στη Σάμο, και θέτω στη διάθεση του Υπουργού Υγείας την παραίτηση μου δίνοντας, ίσως, κατ’ αυτόν τον τρόπο το έναυσμα στους ιθύνοντες για την άμεση επίλυση των ζητημάτων που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του Ε.Κ.Α.Β. σε όλη την Ελλάδα".
Tότε, η παραίτησή του δεν είχε γίνει δεκτή.  "Η υποβληθείσα παραίτηση του προέδρου του ΔΣ του ΕΚΑΒ, Δημήτρη Παπαγιαννίδη, δεν γίνεται δεκτή από τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη. Ο κ. Παπαγιαννίδης θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του κανονικά", ανέφερε η λιτή ανακοίνωση του υπουργείου. Αντίθετα, σήμερα, ο υπουργός Υγείας έκανε δεκτή την παραίτησή του, όχι όμως για λόγους ευθιξίας αλλά για να είναι υποψήφιος... 

Την απόφασή του να αποχωρήσει από τον ΟΚΑΝΑ προκειμένου να είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στον νομό Ηλείας, ανακοίνωσε και ο πρόεδρος του Οργανισμού, Μιχάλης Κατρίνης.
Πηγή:http://www.enikos.gr