26 Δεκ 2014

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

1. Το τελευταίο του χαρτί παίζει, όπως όλα δείχνουν, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει αφενός τη φυγή του Γιώργου Παπανδρέου από το ΠΑΣΟΚ και αφετέρου τη  δημιουργία...
νέου κόμματος από την πλευρά του, γεγονός που θα ισοδυναμούσε με βόμβα στα θεμέλια του Κινήματος. Ήδη, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητάει από τον προκάτοχό του, μέσω non paper, το οποίο εκδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, να παραμείνει στο κόμμα, επιλέγοντας όποια εκλόγιμη θέση εκείνος επιθυμεί, ακόμη και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Την ίδια στιγμή, η νευρικότητα στη Χαριλάου Τρικούπη χτυπάει «κόκκινο», ενώ στο «στρατόπεδο» Παπανδρέου συνεχίζονται οι ζυμώσεις με αφορμή το νέο κόμμα.
3. Αποτροπιασμό προκαλεί η νέα υπόθεση με το «φακελάκι». Πώς οργανωμένη σπείρα γιατρών εκβίαζε γυναίκα να τους δώσει 900 ευρώ, για να τη χειρουργήσουν. Επικεφαλής πειθαρχικού οργάνου για επίορκους γιατρούς ο 64χρονος «εγκέφαλος».
4. Την κραυγή αγωνίας ενός κρατούμενου στις φυλακές Μαλανδρίνου, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία εδώ και 83 ημέρες σε απεργία πείνας, επειδή του αρνούνται τις άδειες που δικαιούται.
5. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του δημοσιογράφου, Σεραφείμ Φυντανίδη. Στις 13:00 το Σάββατο η κηδεία του από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Δείτε, επίσης, το βίντεο από την τελευταία συνέντευξη του ιστορικού διευθυντή της «Ελευθεροτυπίας» στον Στέλιο Κούλογλου.
6. Διαβάστε, ακόμη, ένα ρεπορτάζ για τον ρόλο των Κοινωνικών Ιατρείων Αλληλεγγύης στη χώρα μας, με τους εθελοντές να δίνουν τη δική τους απάντηση απέναντι στην «ασθμαίνουσα» Υγεία.
7. Τη σύγχρονη «Κιβωτό του Νώε» που ετοιμάζουν επιστήμονες στην Ρωσία, σε μια προσπάθεια να φτιάξουν τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων DNA από όλους τους έμβιους οργανισμούς του πλανήτη.
8. Το σάλο που εξακολουθεί να προκαλεί η προβολή της ταινίας The Interview στις ΗΠΑ. Ο ρόλος της Ρωσίας στην υπόθεση και η διπλή επίθεση των χάκερ σε Sony και Microsoft.
9. Τον εργασιακό Μεσαίωνα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στο πραγματικό εργαστήρι του Άγιου Βασίλη.
10. Διαβάστε, τέλος, ένα ιστορικό αφιέρωμα με αφορμή τη συμπλήρωση 17 χρόνων από το θάνατο του Έλληνα φιλοσόφου, Κορνήλιου Καστοριάδη.
*Το σκίτσο είναι του Κώστα Κουφογιώργου από το Koufogiorgos.de

Πηγή:http://tvxs.gr