16 Δεκ 2014

«Αν κάνει ο Τσίπρας όσα λέει, λεφτά τέλος!»

ΝΕΟΣ «ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ» ΑΠΟ ΣΟΙΜΠΛΕ – ΤΟ «ΣΥΣΤΗΜΑ» ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΑΜΑΡΑ! 
Ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας επιχειρούν ο ένας μετά τον άλλον οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επιχειρώντας να ρυθμίσουν και να δρομολογήσουν τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις. Βλέποντας ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου δεν έχει την...
πολιτική και τη λαϊκή νομιμοποίηση, επιχειρούν με δημόσιες τοποθετήσεις τους να επηρεάσουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την προεδρική εκλογή.
DIE WELT
Μετά το μπαράζ δημοσιευμάτων από τον ξένο Τύπο και μετά τις δηλώσεις Μοσκοβισί, έρχονται και δηλώσεις Σόιμπλε μέσω της Die Welt.
O γερμανός υπ. Οικονομικών ούτε λίγο ούτε πολύ εκβιάζει λέγοντας πως αν ο Τσίπρας εφαρμόσει την κοινωνική πολιτική που έχει υποσχεθεί για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης θα κλείσει η κάνουλα της χρηματοδότησης προς την χώρα μας.
Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι, παρά το γεγονός ότι δεν στήριξαν τον Σαμαρά στην προσπάθειά του να βγει η χώρα από τα μνημόνια και να μην υπάρξουν νέα μέτρα όπως του είχαν υποσχεθεί, έρχονται τώρα να τον «καλύψουν» αφού βλέπουν ότι με το νόμιμο τρόπο δεν μπορεί να σταθεί στην εξουσία.
Το παιχνίδι είναι στημένο στα μέτρα των δανειστών οι οποίοι με νύχια και με δόντια θα επιχειρήσουν να ανατρέψουν τις δημοκρατικές διαδικασίες.
Διαμαρτυρία Τσίπρα στους ευρωπαίους αξιωματούχους
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής είχε ο Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντάς του την έντονη δυσφορία του για την παρέμβαση του επικεφαλής της Κομισιόν υπέρ της κυβέρνησης Σαμαρά.
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ διεμήνυσε στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, πως θα πρέπει οι δημόσιες -τουλάχιστον- τοποθετήσεις των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ενωσης να είναι σωστές ως προς το θεσμικό τους ρόλο και την αντίστοιχη συμπεριφορά, ώστε να μην καθιστούν παρεμβάσεις στις πολιτικές εξελίξεις που «τρέχουν» στην Ελλάδα.
Ο κ. Τσίπρας θέλησε να στείλει αυτό το έντονο μήνυμα δυσαρέσκειας, υλοποιώντας μια σειρά επαφών, στο πλαίσιο των οποίων εντάχθηκε και η συνάντησή του με τον κ. Προβόπουλο.
Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι για τις προκλητικές δημόσιες τοποθετήσεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Στουρνάρα, υπήρξαν παρεμβάσεις και προς την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να ζητούν την παρέμβαση του Μάριο Ντράγκι, ώστε να σταματήσει η σπέκουλα και να μην προκληθεί κρίση στο τραπεζικό σύστημα της χώρας.
Πηγή: http://www.newsbomb.gr