23 Δεκ 2014

Στην τελική ευθεία ο Παπανδρέου για ίδρυση νέου κόμματος

«Να συμβάλει στην ενότητα του χώρου και να μη διασπάσει την παράταξη, καθώς η ενότητα του ΠΑΣΟΚ είναι εθνική, παραταξιακή και ηθική υποχρέωσή του» ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από τον Γιώργο Παπανδρέου,...
σε έκτακτη συνάντηση που είχαν σήμερα λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σύγκλιση δεν υπήρξε και ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται να μετράει ανάποδα για την ανακοίνωση της ίδρυσης νέου κόμματος.Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη κατά τη συνάντηση που είχαν οι δυο πολιτικοί πριν τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε στον Γιώργο Παπανδρέου ότι η θέση του είναι στην παράταξη και στα ψηφοδέλτια «για να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη των εκλογών, όποτε κι αν γίνουν».
Η συνάντηση διήρκεσε είκοσι λεπτά και έγινε με πρωτοβουλία του κ. Βενιζέλου, ο οποίος ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας δήλωσε ότι η θέση του κ. Παπανδρέου «είναι στους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ», προσθέτοντας ότι ο ίδιος θα εξαντλήσει τις προσπάθειες για ενότητα της παράταξης.
Την ίδια στιγμή ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι δεν υπήρξε σύγκλιση με τον Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας πως «δεν μου είπε κάτι συγκεκριμένο, αλλά εγώ είπα αυτά που έπρεπε να πω για να διασφαλίσω την ενότητα της παράταξης, για να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη των εκλογών, όποτε κι αν γίνουν».
Στις 30 Δεκεμβρίου, δηλαδή την επομένη της τρίτης και τελευταίας ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται ότι θα ανακοινώσει την ίδρυση του νέου κόμματος που εδώ και καιρό τα πολιτικά και δημοσιογραφικά πηγαδάκια συζητούν.
Σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθούν οι 180 απαραίτητες ψήφοι ούτε στην τρίτη ψηφοφορία για Πρόεδρο και προκηρυχθούν εκλογές, την επομένη ο Γιώργος Παπανδρέου θα επισημοποιήσει λένε πηγές το διαζύγιο του με το ΠΑΣΟΚ, για να λάβει μέρος σε αυτές με τον νέο σχηματισμό του, που δεν θα έχει και πολύ καιρό για να επικοινωνηθεί καθώς τα σενάρια κάνουν λόγο για εκλογές στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου.
Πηγή:http://tvxs.gr