16 Δεκ 2014

Προβόπουλος «αδειάζει» Στουρνάρα για τα περί ρευστότητας

Σαφείς αποστάσεις από την παρέμβαση στην οποία προέβη ο Γιάννης Στουρνάρας το βράδυ της Δευτέρας πήρε την Τρίτη ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, μετά και το πέρας της έκτακτης συνάντησης που είχε στη Βουλή,...
με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Αν και ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας δεν σχολίασε τις δηλώσεις του αντικαταστάτη του, εντούτοις δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους: «Δεν θα μιλήσω για το τι θα έκανα εγώ, γιατί αυτό θα ήταν θεωρητικό. Δείτε πώς αντέδρασα στο παρελθόν».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση του Γ. Προβόπουλου με τον Αλ. Τσίπρα, πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η ανταπόκριση από τον προκάτοχο του Γιάννη Στουρνάρα στην κεντρική τράπεζα ήταν άμεση.
Όπως αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, αντικείμενο της συζήτησης είναι η εμπειρία του 2012, σε ό,τι αφορά τις εκροές κεφαλαίων και καταθέσεων, τα δεδομένα του τραπεζικού συστήματος σήμερα και το κατά πόσον είναι δυνατόν και υπό ποίες προϋποθέσεις να προκύψει «πιστωτικό γεγονός», λόγω της πολιτικής συγκυρίας.
Πηγή:http://tvxs.gr