14 Δεκ 2014

Τσίπρας: Προσκλητήριο συμπαράταξης σε κόμματα και πρόσωπα

«Προσκλητήριο» συνεργασίας σε κόμματα και πρόσωπα με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμπορευθεί στο δρόμο προς τις εκλογές, απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Λάρισα, όπου μίλησε στο πλαίσιο των περιφερειακών διασκέψεων του κόμματος.«Απευθύνουμε προσκλητήριο...
συμπαράταξης σε όσες πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα θέλουν να βάλουν φραγμό στο γκρέμισμα.  Για μια πολιτική προγραμματική και εκλογική συμμαχία που θα οικοδομήσει μιας κυρίαρχη, πιο δίκαιη και πιο ανθρώπινη πατρίδα», είπε  ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αναφερόμενος στην Προεδρική εκλογή, η διαδικασία για την οποία ξεκινάει την Τετάρτη, ο Αλέξης Τσίπρας εξίσωσε την ψήφο με ψήφο εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας στις κυβερνητικές πολιτικές. «Οι βουλευτές δεν καλούνται να εγκρίνουν το πρόσωπο του νέου προέδρου. Θα ψηφίσουν για το εάν τα email προς την τρόικα θα γίνουν νόμος. Αν δέχονται το νέο εργασιακό καθεστώς της ολοκληρωτικής βαρβαρότητας. Την απελευθέρωση των απολύσεων, την αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό, αλλά και στα φάρμακα, τις νέες μειώσεις στις συντάξεις, με το εφεύρημα του μηδενικού ελλείμματος. Αν δέχονται να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο η σημερινή κυβέρνηση. Ή για το αν θα πάει η χώρα σε εκλογές απελευθέρωσης και λύτρωσης», είπε χαρακτηριστικά. «Και όσο κι αν ο κύριος Σαμαράς και οι συναυτουργοί του προσπαθούν να φορέσουν το ζουρλομανδύα τους στη Βουλή των Ελλήνων.
Ο ελληνικός λαός ήδη έχει το λόγο», τόνισε.
Σφοδρή ήταν η κριτική που άσκησε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγόρησε ότι «εκπίπτει» διαδραματίζοντας τον ρόλο του προπαγανδιστή της ίδιας του της χώρας. Σχολιάζοντας το νέο άρθρο του πρωθυπουργού σε κυριακάτικη εφημερίδα ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Αντώνης σαμαράς έδειξε πόσο πολύ φοβάται αφού χρησιμοποιεί τη λέξη φόβος 15 φορές σε ένα σε ένα άρθρο. « Ο τίτλος του άρθρου του θα έπρεπε να είναι: Φοβάμαι ότι χάνω την εξουσία. Σας καλώ σε αποστασία. Ξέρει και από φόβο και βεβαίως από αποστασία», ήταν το σχόλιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Κόντρα στην κινδυνολογία που επιχειρεί η κυβέρνηση ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι το 2014 δεν είναι 2012, γιατί ο λαός μας έπαθε όλα όσα τον απειλούσαν τότε ότι θα πάθει εάν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ.  Αντίθετα με το πρόγραμμα που ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη είναι η λύση που δεν εξαρτάται από καμία διαπραγμάτευση με την τρόικα ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν χρειάζεται πρόσθετη χρηματοδότηση δεν εξαρτάται από τη διαπραγμάτευση. Μπορεί να ξεκινήσει να υλοποιείται από την επόμενη ημέρα των εκλογών και πρώτος του πυλώνας είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή:http://tvxs.gr