15 Ιαν 2015

Βγαίνουν μαχαίρια μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.

Η «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ... πρωτοστατεί στις προεκλογικές ομιλίες του κ. Βενιζέλου ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Επιλογή σύγκρουσης με τον Γιώργο Παπανδρέου επιλέγει η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, δέκα μέρες πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου, με στόχο αφενός να ανακόψει πιθανές διαρροές ψηφοφόρων που αμφιταλαντεύονται ....
ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και αφετέρου να πείσει τους απογοητευμένους πολίτες που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και σκέφτονται να απόσχουν λόγω του διχασμού που επικρατεί στον χώρο.
Παίρνοντας αφορμή από την αναφορά του Γιώργου Παπανδρέου «δεν αλλάζω το ΠΑΣΟΚ, φτιάχνω κάτι καινούργιο», ο Ευάγγελος Βενιζέλος απέδωσε βαρύτατες ευθύνες στον προκάτοχό του για τη σημερινή κατάσταση της παράταξης και της χώρας, μιλώντας ευθέως για υπονόμευση και απόπειρα «χωρίς ηθικό και πολιτικό έρεισμα», ενώ υπενθύμισε την υπόθεση του πορίσματος με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.
«Ερχεται ο άνθρωπος που ήταν πρόεδρος και πρωθυπουργός και λέει “εγώ χαίρετε, κάνω ένα άλλο ΠΑΣΟΚ, εσείς μείνετε με το ΠΑΣΟΚ με τα χρέη, εγώ είμαι κάτι καινούργιο, είμαι προϊόν μιας νέας παρθενογένεσης” και αυτό υπονομεύει την παράταξή του, το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου», υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος (Real Fm), ζητώντας να υπάρξει απάντηση στις εκλογές με ψήφο στο ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα, αναφερόμενος στο θέμα της μαύρης τρύπας στα ταμεία του κόμματος επί προεδρίας του κ. Παπανδρέου γνωστοποίησε ότι βρίσκεται σε φάση δικαστικής διερεύνησης και «ό,τι έχει ζητήσει η Δικαιοσύνη το έχει λάβει». «Τα κόμματα ελέγχονται αυστηρότατα για τα οικονομικά τους από δέκα μεριές. Ο,τι έχει ζητήσει η αρμόδια αρχή το έχει λάβει. Η Δικαιοσύνη ασχολείται με τα κόμματα με πολλούς και διάφορους τρόπους», επισήμανε ο κ. Βενιζέλος και κατέληξε εξίσου αιχμηρά λέγοντας ότι «η αίσθηση της “πριγκιπικότητας” και της ιδιοκτησίας έχει βλάψει κατάφωρα το ΠΑΣΟΚ».
Από την άλλη πλευρά, και ο Γιώργος Παπανδρέου υιοθετεί την επιλογή σύγκρουσης, καταλογίζοντας στο ΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ταύτιση -κατά την περίοδο της συγκυβέρνησης με τη Ν.Δ.- «με την πιο σκληρή έκφανση μιας σκληρής πολιτικής» και εκτιμώντας (ΣΚΑΪ) ότι η κυβερνητική σύμπραξη μας «απομείωσε από τις βασικές μας αρχές και αξίες».
Τέλος, υποστήριξε ότι το 2011 ανατράπηκε «και αυτό το γνωρίζει όλος ο κόσμος» και σε αυτή την εξέλιξη συνέπραξαν και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.  
 
Πηγή: efsyn.gr