25 Φεβ 2015

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

1. Την επ' αόριστον αναβολή των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου μέχρι να ληφθούν δραστικά μέτρα για τη βία στα γήπεδα ανακοίνωσε ο υφ. Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής. Οι διοργανώσεις θα επαναρχίσουν όταν ξεκινήσουν οι εργασίες για την καθιέρωση του...
ηλεκτρονικού εισιτηρίου ή ταυτοποίηση με ταυτότητες, η τοποθέτηση καμερών σε όλα τα γήπεδα, καθώς και το κλείσιμο ή η μετατροπή των συνδέσμων οπαδών σε λέσχες.
3. Ποιοι και γιατί πυροβολούν την εκεχειρία. Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση για την «παγίδα θανάτου», τη Λαγκάρντ, τον Σαμαρά και τις αγωνίες της Αριστεράς.
4. Στο «μικροσκόπιο» του Ειδικού Δικαστηρίου το στικάκι της λίστας Λαγκάρντ. Αθώος δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για το σύνολο των κατηγοριών που του κατολογίζονται. Καταθέσεις μαρτύρων και η συνέχεια της δίκης το μεσημέρι της Πέμπτης.
5. Μαραθώνια η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ενστάσεις, παρατηρήσεις αλλά και στήριξη στην κυβέρνηση.
6. Το σχέδιο της κυβέρνησης για τα «κόκκινα δάνεια». Ποια μέτρα προωθεί το υπουργείο Οικονομικών για τους πλειστηριασμούς αλλά και την τακτοποίηση των επιχειρηματικών δανείων.
7. Καθησυχαστικός ο Γιώργος Σταθάκης: Θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό, θα υπάρξουν λύσεις.
8. Διαβάστε, ακόμη, ένα άρθρο της Κρυσταλίας Πατούλη, αναφορικά με την εξαφάνιση του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη και το φαινόμενο του εκφοβισμού (bullying)
9. Ένα φωτορεπορτάζ από τα παρασκήνια της Charlie Hebdo,  μία μόλις ημέρα προτού επανακυκλοφορήσει η εφημερίδα σε 2,5 εκατ. αντίτυπα.

10. Διαβάστε τέλος το ρεπορτάζ του Γιώργου Ρούσσου για τον διακεκριμένο Τούρκο σκηνοθέτη Φατίχ Ακίν που βρέθηκε στην Αθήνα και δήλωσε: «Σήμερα αισθάνομαι Έλληνας!».
Το σκίτσο είναι του Soloup και δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στο anthropolikos.wordpress.com
Πηγή:http://tvxs.gr