13 Μαρ 2015

Σόιμπλε: Εύσημα σε Σαμαρά, «ψυχραιμία» με Τσίπρα

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
REUTERS/Hannibal Hanschke
Συντάκτης: efsyn.gr Σε επαίνους για την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά επιδόθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης παρόντος του Αυστριακού ομολόγου του στη Βιέννη, όπως ....
μεταδίδει το Reuters.
Όπως είπε με νόημα ο Σόιμπλε, «παρ' όλες τις αμφισβητήσεις, η ανάπτυξη της Ελλάδας στα τέλη της περασμένης χρονιάς ήταν καλύτερη από εκείνη που προβλεπόταν από το πρόγραμμα».
Αντίθετα, άφησε αιχμές για τη συνεργασία του με τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. 
Όπως σημείωσε, προσπαθεί να παραμείνει ψύχραιμος όσον αφορά την Ελλάδα, πρόσθεσε ωστόσο πως η κυβέρνησή της δεν τον βοηθάει, ναφερόμ
Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, η Ελλάδα «δεν είναι μία χαμένη υπόθεση».
Ωστόσο, ο Σόιμπλε δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μίας εξόδου της Ελλάδας από τη ευρωζώνη, λόγω «ατυχήματος» (έγινε χρήση του όρου «Grexident»), μιλώντας στην αυστριακή τηλεόραση ORF. 
«Με την Ελλάδα να έχει την ευθύνη, επαφίεται μόνο σε αυτήν η δυνατότητα να αποφασίσει τι θα συμβεί - και καθώς εμείς δε γνωρίζουμε ακριβώς τι κάνουν οι αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα, δε μπορούμε να αποκλείσουμε» την πιθανότητα ενός Grexident, είπε ο Γερμανός υπουργός, αφήνοντας ξανά αιχμές για την κυβέρνηση των Αθηνών. 
Καταλήγοντας, ο Σόιμπλε τόνισε ότι η Ευρώπη παραμένει έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα, ωστόσο η ίδια πρέπει να βοηθήσει τον εαυτό της.

Πηγή: efsyn.gr