7 Απρ 2015

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

1. Στη Μόσχα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός συναντάται τη Μ. Τετάρτη με τον Ρώσο ομόλογό Ντμίτρι Μεντβιέντεφ και τον πρόεδρο της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο κ. Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη στο πρακτορείο Itar Tass, όπου αναφέρθηκε στις...
προοπτικές των ελληνορωσικών σχέσεων, τη νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρώπη και τη σημασία των εορτασμών της 70ής επετείου από την νίκη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Την ίδια στιγμή, το Κρεμλίνο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να συζητηθεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους.
2. Το ΣτΕ ακυρώνει τις μετεγγραφές φοιτητών για το 2013-2014. Aντισυνταγματικό το νομοθετικό πλαίσιο. Μπαίνει ανώτατο πλαφόν από τις Σχολές.
3. Μια ανάλυση για το μήνυμα Τσίπρα προς τον Αντώνη Σαμαρά για τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης. Ποιοι αναζητούν νέα συγκυβέρνηση και… νέο Παπαδήμο. Διαβάστε, παράλληλα, την ανάλυση του think tank Stratfor, το οποίο επισημαίνει πως οι Βρυξέλλες επιθυμούν μια κυβέρνηση τεχνοκρατών στην Ελλάδα.
4. Ο Στουρνάρας αρνείται να δώσει στοιχεία για τα εμβάσματα πολιτικών στο εξωτερικό. Επικαλείται το απόρρητο των συναλλαγών.
5. Θέμα επαναφοράς του βασικού μετόχου θέτει ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης και επισημαίνει: «Στην Ελλάδα χωρούν δυο ή τρία κανάλια εθνικής εμβέλειας». Στη Βουλή το έγγραφο για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις υπερχρεωμένων ΜΜΕ.
6. Διέρρευσε το πόρισμα για τα στημένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Επαρκείς ενδείξεις για 16 άτομα. Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο.
7. Διαβάστε επίσης τα 20 σημεία με τις αλλαγές που έρχονται στα εργασιακά.
8. Καταδίκη της Ιταλίας για βασανιστήρια εναντίον των διαδηλωτών στη Γένοβα το 2001. Τι αναφέρει η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
9. Το τρέιλερ της Επιτροπής Αλήθειας για το δημόσιο χρέος.
Διαβάστε, τέλος, ένα αφιέρωμα στη μεγάλη κυρία της jazz μουσικής Μπίλι Χόλιντεϊ.
Το σκίτσο του Soloup δημοσιευέται στο anthropolikos.wordpress.com


Πηγή:http://tvxs.gr