8 Απρ 2015

Επεισόδια σε πολυτεχνείο και Εξάρχεια [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Ένταση επικράτησε αργά το βράδυ της Τρίτης έξω από το Πολυτεχνείο αλλά και στην περιοχή των Εξαρχείων. Άγνωστοι έβαλαν φωτιές σε αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων και επιδόθηκαν σε οδομαχίες με τους αστυνομικούς. Έγιναν τουλάχιστον ....
πέντε προσαγωγές. 
Στο Πολυτεχνείο βρέθηκαν περίπου 70 άτομα τα οποία πέταξαν μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων που έσπευσαν στο σημείο. Από την πλευρά τους οι άντρες της ΕΛΑΣ έκαναν χρήση κρότου λάμψης.


Δεύτερη εστία έντασης τα Εξάρχεια και οι δρόμοι γύρω από την πλατεία. 


Νωρίτερα, αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν πορεία στη Βουλή με αιτήματα την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’, αλλά και του «κουκουλονόμου».
Έγραψαν συνθήματα με σπρέι στα μάρμαρα έξω από τον Άγνωστο Στρατιώτη.
Επίθεση στην κυβέρνηση από τη ΝΔ
Τα επεισόδια προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ. «Ανενόχλητοι κουκουλοφόροι επιδόθηκαν και πάλι στο αγαπημένο τους σπορ, τους βανδαλισμούς» αναφέρει σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του κόμματος, Κώστας Καραγκούνης. 
«Την ίδια στιγμή που ο ένας υπουργός γράφει άρθρα καταγγέλλοντας την ίδια την Κυβέρνηση, ο άλλος καταργεί τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και όλοι μαζί αδυνατούν να προστατέψουν τους πολίτες και τις περιουσίες τους. Αν κάποιοι δεν μπορούν ας παραιτηθούν. Πάντως άλλη ανοχή δεν μπορεί να υπάρξει» προσθέτει. 
Τα γεγονότα σχολίασαν στο Twitter και οι πρώην υπουργοί Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας και Βασίλης Κικίλιας.
 
Πηγή: tvxs.gr