23 Απρ 2015

Συμφωνία μέχρι τέλος Απριλίου ζήτησε ο Τσίπρας από τη Μέρκελ

Ολοκλήρώθηκε η κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό στις...
Βρυξέλλες. Η συνάντηση ξεκίνησε στις 15.30 και ολοκληρώθηκε μία ώρα αργότερα. Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Για «θετικό και εποικοδομητικό κλίμα» έκαναν λόγο κυβερνητικές πηγές αναφερόμενες στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε από την καγκελάριο της Γερμανίας επιτάχυνση των διαδικασιών για μια ενδιάμεση συμφωνία μέχρι τέλος του Απριλίου, η οποία θα μπορούσε ανοίξει το δρόμο για χρηματοδότηση. Σύμφωνα με τις ίδιες στη συζήτηση καταγράφηκαν τα σημαντικά βήματα προόδου που έχουν γίνει από την προηγούμενη συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ μέχρι σήμερα.
Νωρίτερα και εν όψει της συνάντησης, το Μέγαρο Μαξίμου διέψευσε δημοσιεύματα που έφεραν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έτοιμο να θέσει το τελεσίγραφο «συμφωνία τώρα ή εκλογές». Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, τα εν λόγω δημοσιεύματα δεν έχουν καμία απολύτως βάση. «Η ελληνική κυβέρνηση όπως δεν δέχεται τελεσίγραφα έτσι και δεν θέτει», τονίζεται από το Μαξίμου. Αναφορικά με τις προσδοκίες από το τετ α τετ των δύο ηγετών, εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε πως ό,τι συμβάλει στην καλύτερη προετοιμασία της αυριανής συνεδρίασης του Εurogroup στη Ρίγα της Λετονίας είναι χρήσιμο.
Διαβάστε επίσης:
Σημειώνεται πως το δεύτερο ραντεβού Τσίπρα - Μέρκελ πραγματοποιήθηκε ακριβώς ένα μήνα από τη μαραθώνια συνάντηση των δύο ηγετών στο Βερολίνο. Για το Μέγαρο Μαξίμου το νέο ραντεβού θεωρείται θετική εξέλιξη.




Πηγή:http://tvxs.gr