7 Μαΐ 2015

Ο Πανούσης "πυροβολεί" τον υπουργό Δικαιοσύνης: Γιατί δεν παραιτήθηκε κανείς για τους 2 νεκρούς στις φυλακές - Στη διάθεσή τους η παραίτησή μου

- Ο κ. Πανούσης δήλωσε πως η κυβέρνηση "έχει δύο κόμματα που εάν θεωρούν την πολιτική μου λανθασμένη μπορούν να ενεργήσουν ανάλογα
- Σοβαρές αιχμές κατά της κυβέρνησης για το βραχιολάκι του Σάββα Ξηρού: "Να βάλουμε σε όλους βραχιολάκι να τους βγάλουμε έξω"...

- Μήνυμα και στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Διαμαντόπουλο: "ο τρελός του χωριού δεν εξορθολογίζεται"
- Δήλωσε πως οι επιθέσεις που δέχεται θα τελειώσουν γιατί έχει στο πλευρό του τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα
Άστραψε και βρόντηξε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης και έστειλε μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις και προς το εσωτερικό της κυβέρνησης, ενώ ουσιαστικά δήλωσε πως η παραίτησή του είναι στη διάθεση όποιου από την κυβέρνηση το ζητήσει.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πανούσης δήλωσε πως η κυβέρνηση αποτελείται από δύο κόμματα που αν θεωρούν ότι η πολιτική μου είναι λανθασμένη μπορούν να ενεργήσουν ανάλογα, στέλνοντας έτσι σαφές μήνυμα στο Μαξίμου. Μάλιστα, πρόσθεσε πως "ένας υπουργός οφείλει από την πρώτη στιγμή συμβολικά να έχει καταθέσει την παραίτησή του", αφήνοντας να εννοηθεί πως όποιος την ζητήσει από την κυβέρνηση, εκείνος την έχει έτοιμη.

Εκτός όμως από τον ίδιο και τη θέση του, ο κ. Πανούσης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου συνέχισε και την κόντρα του με τον υπουργό Δικαιοσύνης, χωρίς ωστόσο ούτε μία φορά να τον κατονομάσει.

Αναφερόμενος στο φρικιαστικό έγκλημα με την 4χρονη Άννυ, ο κ. Πανούσης μιλώντας προς τους δημοσιογράφους αναρωτήθηκε τι σκέφτονται για ένα τέτοιο έγκλημα, τι θα γίνει με την ποινή και εξαπέλυσε μύδρους κατά της κυβέρνησης λέγοντας "να βάλουμε βραχιολάκι να τους βγάλουμε έξω;".

Κατηγόρησε ευθέως τον υπουργό Δικαιοσύνης, χωρίς να πει το όνομά του λέγοντας πως "γιατί δεν παραιτήθηκε κανείς όταν σκοτώθηκαν δύο άτομα στις φυλακές", απαντώντας έτσι και στη διαφωνία του κ. Παρασκευόπουλου, ο οποίος είχε πάρει αποστάσεις από τη δήλωση του κ. Πανούση για τον πατέρα της Άννυ, όπου είχε σημειώνει πως "συνήθως αυτοκτονούν ή έχουν κάποιον βίαιο θάνατο από αλλού".

Όπως είπε για τον 27χρονο Βούλγαρο "εγώ έκανα εγώ έκανα δήλωση ως επιστήμονας και τελικά βρέθηκα να με λιντσάρουν. Μάλιστα αυτή η δήλωσή μου, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και αποφασίστηκε τελικά η μεταγωγή του στην Κέρκυρα σε ειδικό κελί. Έπεσαν όλοι να με λιντσάρουν. Για τους 2 σφαγμένους κρατούμενους στον Κορυδαλλό παραιτήθηκε κανείς; Ποιος ελέγχει τις φυλακές; Πού είναι η πολιτεία όταν σαπίζουν άνθρωποι στις φυλακές; 20 χρόνια απομόνωση είναι σωφρονισμός;".

Μάλιστα, άφησε σοβαρότατες αιχμές για το εσωτερικό της κυβέρνησης, λέγοντας πως από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε έχει κόντρα, λέγοντας όμως πως αυτή θα τελειώσει γιατί έχει δίπλα του την κοινωνία, την επιστήμη, τη λογική και τον πρωθυπουργό.

Ωστόσο, άφησε να εννοηθεί πως τα επεισόδια με τις κόντρες του θα συνεχιστούν, όπως αυτή με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Διαμαντόπουλο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο "τρελός του χωριού δεν εξορθολογίζεται".

Τα καρφιά όμως του κ. Πανούση δεν τελείωσαν εκεί. Για τους αστυνομικούς που έχουν αφαιρεθεί από επίσημους είπε ότι "αποσπάσαμε 1002 και 40 αυτοκίνητα για να τους βάλουμε σε τμήματα. Τα αυτοκινητα ήταν σε άθλια κατάσταση και δεν μπορώ να πω τι βρήκαμε μέσα. Προφανώς συνόδευαν τις κυρίες και τα παιδιά στη θάλασσα. Στα ΑΤ από αυτούς που αποσπάσαμε, πήγαν πολύ λιγοι, καθώς πολλοί έκαναν χρήση μαζικών αδειών ,ενώ επίσης πολλοί πήγαν σε βουλευτές ή ζητήθηκαν από τους ίδιους τους βουλευτές να πάνε εκεί".
Πηγή:http://www.newsit.gr