17 Ιουν 2015

Συνταξιούχοι ΕΛΤΑ: Ούτε βήμα πίσω!!!

«Έντιμη και περήφανη η στάση της κυβέρνησης», λέει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Συλλόγος Συνταξιούχων ΕΛΤΑ. Αναλυτικότερα:
Οι «εταίροι»-δανειστές μαζί με τις ντόπιες μνημονιακές κυβερνήσεις, μετέτρεψαν την Ελλάδα σε πραγματική κόλαση. Ειδικότερα και σ’ ότι αφορά εμάς τους συνταξιούχους, αφαίρεσαν-«έκλεψαν» έως τώρα μέχρι και το 50% των συντάξεών μας.  
Σαν να μην έφτανε αυτό το έως τώρα ....
πετσόκομμα στις συντάξεις μας, εμβρόντητοι χθες πληροφορηθήκαμε ότι τώρα, βάζοντας μπροστά το ΔΝΤ, οι δανειστές προτείνουν-απαιτούν, νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις που φτάνουν μέχρι και 20%. Αν αυτό συνδυαστεί μάλιστα με την άλλη τους πρόταση που κάνει λόγο για αύξηση του ΦΠΑ, όπως για παράδειγμα της ΔΕΗ κατά 10%, τότε μπορούμε να μιλήσουμε ανοιχτά για προτάσεις που έχουν στόχο όχι μόνο την εξαθλίωσή μας, αλλά την καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου του λάου, καθώς είναι γνωστό ότι με τις συντάξεις ζουν ολόκληρες οικογένειες.
Ως εδώ και μη παρέκει!!
Καλούμε τη κυβέρνηση να απορρίψει, χωρίς δεύτερη σκέψη, προτάσεις που αποτελούν συνέχιση των Μνημονίων και δεν μας βγάζουν από τα αδιέξοδα. Την καλούμε να μην κάνει πίσω από τις προγραμματικές δηλώσεις και κυρίως τις «κόκκινες» γραμμές που η ίδια καθόρισε.
Όχι στις μειώσεις συντάξεων και μισθών, ναι στις εργασιακές συμβάσεις, αναδιάρθρωση του χρέους και ανάπτυξη για τη χώρα.
Λέμε όχι στην αποδόμηση της Ευρώπης, ναι στην Ευρώπη των λαών, όχι στην Ευρώπη των δανειστών και των δανειζομένων.
 Πηγή: ΜΕΤΑ