13 Ιουλ 2015

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία την ημέρα ψήφισης της αντιλαϊκής συμφωνίας

Στην προκήρυξη 24ωρης απεργίας την ημέρα ψήφισης της συμφωνίας, με απεργιακά συλλαλητήρια στην Αθήνα καθώς και στις έδρες των Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ, προχωρά η εκτελεστική επιτροπή της...
Συνομοσπονδίας των δημόσιων υπαλλήλων, αντιδρώντας στο νέο μνημόνιο.
Το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε -έπειτα από κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ- ευρεία σύσκεψη των ομοσπονδιών και των σωματείων του Δημοσίου στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», για την οργάνωση του αγώνα για την ανατροπή του νέου τρίτου μνημονίου, με το οποίο συνεχίζονται οι αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές της λιτότητας και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Από τις δυνάμεις του ΜΕΤΑ αλλά και των παρεμβάσεων, τέθηκε με έμφαση η ανάγκη για τη συγκρότηση ενός πανεργατικού, παλλαϊκού μετώπου για ένα ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.
Αποφασίστηκε, όπως προαναφέρθη 24ωρη απεργία την Τετάρτη και συλλαλητήριο το απόγευμα έξω από τη Βουλή, οπότε θα ψηφίζεται το νέο μνημόνιο. Επίσης, από την Τρίτη 14/7, η οργάνωση γενικών συνελεύσεων, περιοδειών, καταλήψεων στους χώρους του δημοσίου και κάλεσμα προς τις ομοσπονδίες και τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα για διεύρυνση του απεργιακού μετώπου ενάντιο στο νέο μνημόνιο.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα και όλους τους πολίτες της Αττικής στο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015 και ώρα 7:00μμ στο Σύνταγμα.
Αγωνιζόμαστε για:
  • Να μην ψηφιστεί το νέο αντιλαϊκό μνημόνιο.
  • Ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.
  • Αθέτηση αποπληρωμής και μονομερή διαγραφή του χρέους.
Συνεχίζουμε τους αγώνες μας, καθημερινά στους δρόμους και στις πλατείες.
Προκηρύσσουμε 24ωρη Απεργία την ημέρα ψήφισης της αντιλαϊκής συμφωνίας με απεργιακά συλλαλητήρια στην Αθήνα καθώς και στις έδρες των Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ.
Καλούμε τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις, καταλήψεις, συγκεντρώσεις στους χώρους εργασίας αύριο, Τρίτη 14 Ιουλίου 2015.
Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη Ομοσπονδιών και Σωματείων προτρέπουν την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ να αποφασίσει, τις αμέσως επόμενες μέρες, τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο μαζί με τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους βροντοφωνάζουμε:
ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ
Από την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ
 
Πηγή:ΜΕΤΑ